Tüm Türkiye’nin severek dinlediğin Tarık Sezer Orkestrası, ünlü şarkıcı Hakan Altun’un güçlü sesi ile birleşmesi ile ortaya çıkan şarkı dijital platformlarda yüksek dinlenme sayılarına ulaştı.
 
Uzun yıllardır müziğin içerisinde olan Tarık Sezer, Hakan Altun ile beraber çalıştığı ‘Son Şarkım’ parçası ile listelerde yerini aldı. Sezer, müziğin hayatının bir parçası olduğunu belirterek, “Bu bir bağımlılık. İşim bu olduğu için 24 saat müzik içerisindeyim. 45 yıldan beri müzisyenlik yapıyorum ve severek de yapıyorum. Büyük bir bağımlılık diye düşünebiliriz ama güzel bir bağımlılık. Ruh ile bedenin iç içe olduğu bir çalışma. Yaptığım işi seviyorum” diyerek duygularını belirtti.
 
“HAKAN ALTUN İSMİ AKLIMA GELDİ”
‘Son Şarkım’ ile ilgili düşüncelerini anlatan Tarık Sezer, “Sevgili Gülden bize bu şarkıyı getirdi. Bu şarkıyı dinlediğimde çok beğendim, dinledikçe daha çok beğendim. Ardından Hakan Altun ismi aklıma geldi. Geçtiğimiz yaz sonu Hakan ile buluştuk. Bizim çok eski bir dostluğumuz vardır. Kendisine dinlettiğimde o da çok beğendi. Daha sonra çalışmaya başladık ve şarkımızı çıkarttık” dedi.
 
“KORKUNÇ BİR TÜKETİM VAR”
İlerideki zamanlardaki projelerinden de bahseden Sezer, “Şu anda görüştüğümüz arkadaşlarım var. Bunun üzerinde bir süre geçmesi lazım. Ama yeni şarkılarla devam edeceğiz” diyerek günümüz müzik dönemini ise şu şekilde değerlendirdi: “Korkunç bir tüketim var. Çıkıyor ve bitiyor. İnşallah bizim şarkımız böyle bir sürece girmeyecektir diye düşünüyorum. Biz 90’lardan geldiğimiz için… 90’lar şarkıları halen daha çalınıyor ve çalınacak. Herkes şarkı söylüyor ama herkesin kendi bileceği iştir. Çıkıyor insanlar söylüyorlar ama belli bir süre sonra ortada olmuyorlar. Ben bunu büyük bir tüketim olarak görüyorum, kalıcı olmuyor. Benim de yapmak istediğim güzel şarkı, kalıcı şarkı bırakmak. Amacım aslında bu.”
 
“COVER ŞARKILAR İLE SÜSLENMESİ DE ÇOK GÜZEL OLUYOR”
Tarık Sezer, eski şarkıların yorumlanarak tekrar söylenmesi hakkında fikirlerini belirterek, “Bence güzel oluyor. Eski 90’lar, 80’lerin şarkılarını yeni kuşak öğreniyor. Ama şöyle bir durumda var; yarışmaya gelen genç yarışmacı arkadaşların çoğunda orijinal hallerini bildiklerini gördüm. Bu çok memnun edici. Bazen çok şaşırdığım şarkılar da çıkıyor. Cover şarkılar ile süslenmesi de çok güzel oluyor ama genç nesil 902lara daha çok meyilliymiş gibi geliyor. Bitmeyen şarkılar olmuş, o dönemde farkında değildik belki ama bitmeyen şarkılar” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN