Kendisinden bahseden Mustafa Toklucu, “Tekirdağlı bir ailenin çocuğuyum. Yaklaşık 16 yaşında Pera Güzel Sanatlar Akademisi’nde şan ve solfej eğitimi aldım. Eğitim alırken de çeşitli mekanlarda programlara çıkmaya başladım. Sadece solistlik değil vokalistlik de yaptım. Aşkın Nur Yengi, Yeşim Salkım, Soner Arıca, Niran Ünsal çalıştığım şarkıcılardan bazıları. Yaklaşık 25 seneye yakın zamandır sahne yapıyorum” diye anlattı.
 
“POP ŞARKILARI İLE DİNLEYİCİLERİN KARŞISINDA OLACAĞIM”
Geçtiğimiz yıl Serdar Ayyıldız’ın albümünde ‘Kadınım’ isimli şarkıyı söylediğini de ekleyen Toklucu, “Güzel bir projeydi. Bir ters köşe olmuştu. 2017 yılında yaptığım ‘Allahlarından Bulsunlar’ şarkısından sonra onun tarzı biraz daha farklıydı. ‘Kadınım’ şarkısı biraz daha pop oldu. Bundan sonra pop şarkıları ile dinleyicilerin karşısında olacağım” dedi.
 
“SEVGİYİ TERK ETMEMEK GEREKİYOR”
Mustafa Toklucu, ‘Pervane’ şarkısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Aslında sözleri daha farklıydı. Ama iki arkadaşıma dinlettim ve dediler ki sözlerini değiştir. Bir gecede bu son hali çıktı. Daha sonra Toygar Ersoy’a götürdüm şarkıyı ve düzenlemesini yaptı. Çok iyi bir aranjör olduğunu düşünüyorum. Ardından Erhan Kozan ile yollarımız kesişti ve o da Heybeliada’da çok güzel bir klip çekti. Klipte enteresan olarak ters çekim yaptık. İzleyenler fark edecektir. ‘Pervane’nin sözlerini yazarken daha tasavvufi düşündüm. Bir kişiye yazılmış değil de daha ilahi bir aşk. Sevgiyi terk etmemek gerekiyor, her şeyi sevgi çözer diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“İYİ OLANLAR KALIYOR, KÖTÜYSE ZATEN TUTUNAMIYOR”
“Son zamanlarda sosyal medyanın geliştiği bir çağda yaşıyoruz ve doğal olarak ağzı olan şarkı söylüyor” diyen Toklucu, “Ama yadırgamıyorum çünkü herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. İyi olanlar kalıyor, kötüyse zaten tutunamıyor. 5 sene sonra burun kıvırdıklarımızı görmeyeceğiz diye düşünüyorum. Önemli olan kalıcı olmak. Eskiden bir karakter vardı. Artık o kadar benziyorlar ki birbirlerine…” diye konuştu.
 
Nisan sonunda yeni bir şarkının müjdesini veren Toklucu, “İsmi ‘Benimle Kal’ olacak. Altyapısı hazırlandı ve ufak tefek değişiklikler yapılacak. O da pop tarzında olacak” diye müjdeledi.
 
Gülçin AKIN