Çanakkale’de koronavirüs tedbirleri kapsamında kordon boyu polis barikatlarıyla çevrilerek kapatıldı. 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısında artışlar yaşanan Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla tedbirler arttırılarak alınmaya devam ediliyor. En temel özelliği, fiziksel temas, hava yolu ve benzeri yollarla çok hızlı bulaşması ve enfekte insan sayısının çok hızlı artması olan salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu ise sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamak. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artmakta; vatandaşların hayatlarını kaybetme riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep oluyor. Bu kapsamda; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliği arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzeni korumak için İçişleri Bakanlığı tarafından sürekli tedbirler alınıyor.
Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yeni tip koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve vatandaşların evlerinde sosyal izolasyona geçmelerini sağlamak üzere İçişleri Bakanlı tarafından 81 il valiliğine park, mesire, piknik yerleri ile ilgili ek genelge gönderilmişti. Sosyal izolasyonu sağlamak için birçok tedbir alındığı ve uyulması gereken kurallar belirlenerek vatandaşlarla paylaşıldığı dikkat çekilerek, illerde başta gençler olmak üzere orta yaştaki vatandaşların virüsün etkisi alanı içinde olmadıkları duygusu ile yürütülen çalışmaların aksine cadde ve sokaklarda sosyal hareketlilik içinde olduklarının gözlemlendiği belirtilen genelgede, koronavirüsün 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşları daha çok etkilemekle birlikte tüm yaş gruplarındaki insanların sosyal hareketlilikle virüsün yayılmasını hızlandırdığına dikkat çekildi. Özellikle hafta sonlarında vatandaşların sahil bantları, mesire, piknik, alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetler nedeni ile çok yakın mesafede bir arada bulunabilecekleri, bu durumun hem kendi sağlıkları hem de başta virüsle mücadelede en temel önlem olan vatandaşların evde kalma duygusunu zaafa uğratarak toplum sağlığı açısından risk oluşturabileceği belirtilerek, 28-29 Mart 2020 tarihleri başta olmak üzere virüsle mücadele sağlanıncaya kadar hafta sonlarında, il ve ilçelerde vatandaşların sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyette bulunmalardı yasaklandı. İl ve ilçelerin durumuna göre bu tedbirlerin hafta içi günlerde de yaygınlaştırılabileceği bildirildi.

Bu genelge kapsamında Çanakkale’de özellikle vatandaşların hafta sonları akın ettiği kordon boyunda bugün tedbirler alındı. Hava sıcaklığı artmasıyla birlikte vatandaşların dışarıya çıkma ihtimalleri göz önüne alınarak sosyal izolasyonu sağlamak için Çanakkale’de kordon boyu barikatla çevrildi. Feribot iskelesinden başlayan barikatlar, kordonon bir diğer bitiş noktasındaki Golf Çay Bahçesini de çevreleyerek tüm kordon boyu kapatıldı. Dışarıya çıkan vatandaşlar barikatlarla çevrili olan kordon boyunda deniz tarına giriş yapamadı.

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU
 
 


Kaynak: Boğaz Gazetesi