Gölcük, ‘Evde Kal İlyada Oku’ sloganı ile çeşitli sosyal medya adreslerinden Homeros’un İlyada kitabının bir bölümünü sesli okuduğu videoyu paylaştı.
 
Koronavirüs sebebiyle vaktini evde geçirenler için Troya’yı anlamaya davet eden Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Troya efsanesinin anlatıldığı Homeros’un eseri olan İlyada’yı okumaya davet etti. Troya Müzesi olarak başlattıkları sosyal medya kampanyası ile herkese ‘Evde Kal İlyada Oku’ çağrısı yapan Gölcük, herkese kitabın bir bölümünü okurken çektiği videoyu paylaşma çağrısında bulundu.
 
“MÜZECİLİK HER AN TOPLUMA KATKI SUNABİLİR”
Gölcük, başlatılan kampanya ile ilgili olarak, “Bildiğiniz gibi Çin Halk Cumhuriyet’nin Wuhan kentinde çıkan ve birçok ülkeye yayılan COVID-19 virüsünün yarattığı salgın sonrası tüm dünya zor zamanlar geçiriyor. Çok şükür Sağlık Bakanlığı bünyesinde erken dönemde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda alınan sıkı tedbirlerle hastalığın ülkemize gelişi önemli ölçüde engellenebilmiştir. Bugünler bizler için dayanışma günleri. Müzemiz ziyarete kapalı ama sosyal müzecilik her an topluma katkı sunabilir, üretmeye devam edebilir. Biz de bu sebeple Troya Müzesi olarak Sağlık Bakanlığımızın #evdekal kampanyasına katkı vermek istedik. #hayatevesığar dedik ve BUGÜN #evdekalilyada oku etkinliğini başlattık. Takipçilerimiz  #evdekalilyadaoku #stayhomereadiliad  hashtagleriyle, Troya Müzesi ve arkadaşlarını etiketleyerek bu etkinliğe katılabilirler” ifadelerini kullandı.
 
“BİR BAŞKA DÜNYANIN TEMELİ ATILIYOR”
Müdür Gölcük, şu şekilde konuştu: “Mevlana Celaleddin Rumi şöyle diyor; Şu akıp giden kum seline bak; Ne durması var, ne dinlenmesi, Bak birden bire nasıl bozuluyor dünya, Nasıl atıyor bir başka dünyanın temelini. Umudumuzu yitirmeyelim. Yaşadığımız bu günlerde ‘bir başka dünyanın temeli atılıyor’. Amacımız bu zor günleri hep beraber, omuz omuza, birlik ruhuyla atlatmak.”
 
 
Gizem Tuğçe BAYHAN