Her hafta Lapseki’de Cumartesi günleri kurulan halk pazarında hijyen ekipleri tarafından esnafa eldiven ve broşür dağıtımı gerçekleşerek, Koronavirüs salgınına karşı önlemler alındı. Pazarın giriş bölümünde çalışan ekipler, esnafa bilgilendirmelerde bulunarak, eldiven kullanımının önemini anlattı.
 
Yapılan hijyen çalışması hakkında bilgi veren Pazarcılar Derneği Başkanı Süleyman Kavas, “İlçe merkezine her hafta Cumartesi günleri kurulan halk pazarında, belediye önderliğinde yaptığımız çalışmada belediye zabıta ekipleri ile birlikte pazarcı esnafımıza sabah erken saatlerde eldiven ve tezgahlarına uyarıcı virüsten korunmak için buruşurlar dağıttık. Ben de ekiplerle birlikte sürekli geziyor ve pazarcı esnafımızı uyarıyorum. İnşallah halk olarak bu Koronavirüsünü atlatacağız” ifadelerini kullandı.
 
Lapseki Belediyesinden yapılan açıklamada ise; “Duyarlı halkımıza ve esnafımıza teşekkür ediyoruz. Dünyada ve ülkemizde bulunan salgın virüse karşı zabıta ekiplerimiz, halkımızın ve esnafımızın daha rahat alışveriş yapabilmesi için esnafımıza hem de pazara gelen vatandaşlarımıza kolonya sundu. Eldiven dağıtarak, esnafımızı bilgilendird. Bu süreci hep birlikte kurallara uyarak atlatacağız” denildi.

Gülçin AKIN