Bu çağrıya Türk halkı duyarsız kalmayarak sağlık çalışanlarına balkonlarından yaptıkları alkışlarıyla destek ve moral verdi.
TBMM’de yaptığı koronavirüs tedbirleri sunumunda sağlık çalışanlarını alkışlatan Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı çağrıda; “Alkışlayalım! Ne kadar alkışlasak azdır! Bugün saat 14’te Meclis’teki konuşmamda milletimin temsilcilerini özverili sağlık çalışanlarımızı alkışlamaya davet ettim. Şimdi tam 21.00’da milletimizi, bu alkış sesini Türkiye çapında, balkonlardan yükseltmeye davet ediyorum” ifadelerini kullanmıştı. Bu gelişmenin sonrasında gece saatler 21:00’i gösterdiğinde Türkiye genelinde vatandaşlar balkona çıktı. Çanakkale halkı da tüm yurtta olduğu gibi balkonlardaki yerini alıp, dakikalarca ellerini birbirine vurarak alkış tutup sağlık çalışanlarına bir anlamda teşekkürlerini iletti.
 
“ÜST ÜSTE ÜÇ GÜN ALKIŞLAYALIM!”
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medyadan daha sonra yaptığı paylaşımda Türk halkına teşekkür ederek şu paylaşımı yaptı; “Saat 21.00 alkışı için sağ ol Türkiye! Şehir şehir, ev ev çağrımıza uydun. Özverili sağlık çalışanlarımıza alkışınla güç verdin. Yarın, ertesi gün aynı saatte minnettarlığımızın sesi tekrar duyulsun! Üst üste üç gün alkışlayalım!”
 
Sevi Gözay UĞURLU