Geçtiğimiz yıl Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde kurulan, Çanakkale’de faaliyet gösteren firmaların İnsan Kaynakları Uzmanları ve Yöneticilerinin oluşturduğu İK 17 Platformu geniş katılımla toplantıda bir araya geldi.

Çanakkale Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Akçansa, Aysa Demir, Doğtaş, Gestaş, Kaleseramik, Rasyonel, Uluova firmalarından İK uzmanları, ÇOMÜ Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü ve İnsan Kaynakları bölümünden temsilciler, Çanakkale

İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, İşveren Danışmanlığı biriminden İş ve Meslek Danışmanı Erkan Batur Kayhan ve İş Kulübü Lideri Salih Ersoy katıldı. Kahvaltı organizasyonu ile başlayan toplantı, çeşitlik başlıklarda sunum ve fikir alışverişleri ile devam etti.

İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, toplantıda yaptığı konuşmada İK 17 Platformu’nu önemsediklerini, İŞKUR’un bir telefon kadar yakın olduğunu, karşılaşılan tüm engelleri yıkmak için iletişim halinde olmaları gerektiğini vurguladı.

İŞKUR’dan alınan bilgide bir sonraki gündem maddesi olarak İş ve Meslek Danışmanı Erkan Batur Kayhan, başta teşvikler olmak üzere İŞKUR hizmetleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından önemli gündem maddesi haline gelen Korona Virüs hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Çok sayıda çalışanın bir arada olduğu işyerlerinde virüsün yayılma riski karşısında firmalar aldıkları ve alınması gereken önlemleri anlattılar. Bir sonraki toplantı için gündem maddelerinin tartışılmasının ardından toplantı İş Kulübü’nün takım çalışması oyunu ile sona erdi.  İK 17 Platformu, yeni üyelerin katılımı ile büyümeye devam ettiği, Mart ayı içinde Kolin Hotel, Parion Hotel ve Etili Seramik İK uzmanlarının platforma katıldığı belirtildi. Mail ve Whatsapp grupları ile sürekli iletişim halinde olan platform üyeleri, güncel ihtiyaçlar ve problemlere dair günlük fikir alışverişinde bulunmayı sürdürdüklerini dile getirdiler.
 


Kaynak: Haber Merkezi