‘Sen Diye’, ‘Keşke Uyuyabilsem’, ‘Kırlangıçlar Gibi’ ve ‘Ankara’da Biri Var’ isimli parçalarını R&B ve hiphop altyapıları ile ‘Yuken’ albümünde toplayan Can Kazaz, yepyeni bir yola girdiğini anlattı.  Can Kazaz, müzik serüvenine değinerek, “2000’li yıllarda daha çok hiphop üzerine prodüksiyonlar yaparak başladım müzik kariyerime. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Müzik Bölümü okudum ve ardından akademisyen olarak çalıştım. Çanakkale’nin Biga ilçesinde yaşadım iki yıl kadar. Şimdi tekrar geri dönüş yaptım İstanbul’a ve biraz da akustik pop, alternatif tarzında müzik yapmaya başladım. İsmim o şekilde bilindi fakat 2000’li yıllarda başladığım müzik alanına eğitimimde gördüğüm tecrübeyi birbirine harmanladım ve yeni bir yöne doğru yöneldim. Bunun da ilk sonuçlarından biri ‘Yuken’ isimli albüm oldu” diye anlattı.
 
‘Yuken’ isminin çok dikkat çekmesi üzerine anlamına dair açıklamada bulunan Kazaz, “ ‘Yuken’ albümün açılış parçasında ne demek olduğu anlatılıyor. Benim 2000’li yıllarda kendime taktığım isimdi. Ön ismimin İngilizce telaffuzu o şekilde oluyordu, ben de onu Türkçe okunduğu şeklinde yazarak ortaya çıkarmıştım” dedi.
 
“HİPHOPLA KOL KOLA DİYEBİLECEĞİMİZ BİR MÜZİK TÜRÜNE GEÇİYORUM”
Can Kazaz, Türkçe rapin hikayesini paylaşarak, “O yıllardan beri çok fazla bu tarzda müzik dinledim. O dönemlerde çok fazla Türkçe rap yoktu, daha doğrusu yetişiyordu. Zamanında Cartel 90’larda bir çıkış yaptı, sonrasında Ceza yaptı. Bunun gibi dönem dönem yükselişe geçen bir müzik türü Türkçe rap. Şimdi de zirveye çıktı ve burada biraz kalacak gibi gözüküyor. Ana akım müzik böyle bir şey gibi gözüküyor, bütün dünyada böyle zaten. Benim şahsen yaptığım müzikte, yani ‘Yuken’ ile başladığım müzikte bahsettiğimiz küfürlü içerik olması ihtimali yok. İnsanların bana söylediği, ‘daha naif, daha nezaket içeren’ şarkılar olduğu üzerine. Birazcık altyapı olarak değişiklikler var. Daha R&B’ye yakın, daha hiphopla kol kola diyebileceğimiz bir müzik türüne geçiyorum. Onun yansımaları var” ifadelerini kullandı. Sektörde şarkı söyleyen yeni isimlerin çoğalması ile ilgili düşüncelerini paylaşan Can Kazaz, “Teknolojik imkânların ucuzlaması, internetin cebimizde gezen bir şey olması, hem ulaşım hem paylaşım hem de üretim çok yaygınlaştı. Onun etkisi ile de, estetik değişimler oluyor. Bütün üretim araçları değiştiği ve pratikleştiği için herkesin müzik yapabildiği bir dünyadayız” şeklinde konuştu.
 
YENİ ALBÜM YOLDA!
“Şarkılarımı kendi yazıyorum, kendim söylüyorum. Daha çok kendi şarkılarım üzerinden yürüyen bir kariyerim var” diyen Can Kazaz, “Yeni bir albüm yapıyorum şu an. Dinleyiciler ‘Yuken’ ile ilgilenirken, ben diğer tarafta üretim sürecindeyim çok yoğun bir şekilde. Yine albüme Kızıl Gerdan ismini verdim, Kızıl Gerdan isimli bir kuş türü vardır ve Çanakkale bölgesinde görülür. 2020 içinde tekliler ve klipler halinde çıkacak, yılsonunda da albüm olarak çıkartma hazırlığındayız” diye anlattı.
 
Gülçin AKIN