Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve yönetim kurulu, İl Başkanlığına yeni seçilen Metin Ümit Ural ve yönetimini ziyaret etti. Başkanlar geçtiğimiz gün belediye meclisinde İdlib’in tartışılması hakkında ise düşüncelerini paylaştı.
 
İl başkanlığında düzenlenen ziyarette CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve yönetim kurulu üyelerini, İl Başkanı Metin Ümit Ural karşıladı. Çok sayıda partilinin katıldığı ziyarette açıklama yapan İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Bu hafta yoğun bir haftaya başlıyoruz. Bizler geçen hafta ilk ziyaret olarak merkez ilçe başkanlığımızı ziyaret etmiştik. Bugün itibariyle kendileri bize iadeyi ziyarette bulundular. Bu hafta bütün ilçelerimize teşekkür ziyaretlerimizi yapacağız. Birlikte yapacağımız çalışmalarımızda da hep birlikte başarılara imza atacağımızı taahhüt ediyorum. Örgüt birlikte çalışmaktan başlıyor. Birlikte çalışarak bütün örgütlerimizi kucaklayarak, yan yana çalışarak biz iktidar yolunda ilerleyeceğiz. Bizim kurultayımızın adı ‘İktidar Kurultayı’. Bunu bir kez daha söylemek istiyorum. İktidara giden yolda örgütlerimizle birlikte iç içe, herkesi birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmayla kucaklayarak sağlayacağız. Burada en önemli konumuz ortak akılın işletilmesi olacak. Hiç kimseyi dışarıda bırakmayacağız. Bize oy vermiş olan arkadaşlarımız, oy vermemiş olan arkadaşlarımız, bizim için hiç önemli değil. Seçim bitmiştir. Seçim sonrasındaki bütün konumuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar mücadelesidir” ifadelerini kullandı.
 
Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık da ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Örgüt seçimlerini hep beraber yürütmüştük. Bu süreç tamamlanıyor. Artık çalışmaya başlayacağız. Beraber çalışacağımız kadroları biliyoruz. Geçmişten, önceden almış olduğumuz tecrübeler var. Çanakkale halkına, partililerimize, partili olmayan tüm seçmenlerimize gelecek için, güzel, hak ettikleri yaşanabilir bir ülkenin öncü olan bir Çanakkale fotoğrafını hep beraber oluşturacağımızı biliyorum” şeklinde konuştu.
 
“TÜRK ASKERİMİZİ YIPRATICI BİR SÖYLEM İÇERİSİNDE OLMASI BEKLEMEK HAYALDİR”
Açıklamaların ardından basın mensubunun geçtiğimiz gün Çanakkale Belediyesi Mart Ayı Olağan Toplantısı’nda İdlib konusunun tartışması üzerine gündeme oturmasının ardından düşüncelerini sorması üzerine CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, “Belediye meclis toplantısı canlı yayınlanır. Hem basına, hem ziyaretçilere açıktır. Çanakkale Belediye Başkanı tecrübeli bir siyasetçidir. Onun ötesinde yüzde 60’ın üzerinde bir oyla, Çanakkale halkın büyük çoğunluğunun desteği ile seçilmiştir. Ne söylediğini de gayet iyi bilir, ne söylemeyeceğini de bilir. Hiçbir şekilde Cumhuriyet Halk Partili bir yöneticinin teröristlerle bağdaştırılır bir noktaya konulması ve Türk askerimizi, ordumuzu, güvenlik güçlerimizi yıpratıcı bir söylem içerisinde olması beklemek hayaldir.  Böyle bir çıkarım içinde bulunanlar çok zorlama bir çaba içindedirler. Bu arkadaşların aynaya bakmasını öneriyoruz. Bu arkadaşların Oslo görüşmelerini yapanlar, ‘yapılıyor diyenler ahlaksızdır’ derken, Habur’da çadır mahkemelerinde birileri aklanırken, çözüm süreci adında bir süreç yürütüp sonra kentler hendek savaşlarına döndürülürken ve Türkiye’nin birçok noktasında en son ihtiyacımız olan şey bir birimizle kavga etmek. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir unsuru hem örgütleri, hem yerel yöneticileri bulundukları konumun hakkını verir. Cumhuriyet Halk Partililerin milliyetçiliği kimseden hali yoktur. Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na bakmaları yeterlidir. Eğer bir hareket yapılıyorsa bunun içinde ülke menfaatleri söz konusuysa, bunun her Cumhuriyet Halk Partisi tepeden tırnağa, en sade üyesiyle aklı ile yüreğiyle vardır. Çocuklarını mazeret bildirerek askere gönderemeyenlerin bu süreçte oturup başını öne eğmesini bekleriz. Ülkenin güvenliğini ve o noktada hayatlarını kaybeden, şehit, gazi olan tüm güvenlik güçlerimizin her zaman arkasında olduğumuzu yüksek seslerle ve net bir şekilde ifade etmek isterim. Böyle bir sorunumuz yoktur. Asıl olan ülkenin bütünlüğüdür. Ülke sınırlarına sahip çıkma bilincidir. Bu ülkede insanca yaşamak, komşularıyla da barışık bir şekilde yaşama çabasıdır” ifadelerini kullandı.
 
“BELEDİYE BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”
CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural da sorulan soruya şu şekilde cevap verdi: “Şehir dışında olamam dolayısıyla basından edindiğim bilgi doğrultusunda şöyle demek istiyorum; şu anda Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. Yaşanılan gerçeklerle yansıtılanlar aynı değil. Basına yapılan bir baskı var. Türkiye’de yanlış bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Çanakkale’mizde böyle bir kamuoyunun oluşturulmaya çalışılması da son derece tepkiliyiz, karşıyız. Bizim belediye başkanımız çok tecrübeli bir arkadaşımız. Bugüne kadar ne diyeceğini, ne dediğini bilmiştir, bundan sonrada bilecektir. Bence söylediğinin bir kelimesi alınıp başka bir şekilde yönlendirilmeye çalışılmasına Cumhuriyet Halk Partisi olarak son derece karşıyız ve belediye başkanımızın yanındayız.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN