Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Belediye Meclisindeki sözlerine bir tepki de MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım’dan geldi.
 
Çanakkale Belediyesi Mart ayı belediye meclis toplantısında Suriye ve İdlib konusu tartışmalara sebep oldu. MHP ve İyi Parti arasında başlayan gerginlik, ardından Ak Parti grubunun konuşmasıyla devam etti. İdlip’te harekat hakkında görüşlerini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Biz sadece bize sunulanı yutmaya çalışıyoruz. Ama başka gerçekler var. Biz orada bir Rusya gerçeğinin olduğunu bilmiyor muyduk? Rusya’nın Esad’a göğüs gerdiğini, arkasında durduğunu bilmiyor muyduk? Biliyorduk ve adam ne diyor;’ ben diyor teröriste karşı savaşıyorum’ diyor. Terörist dediği kim biliyor musunuz, sizin desteklediğiniz insanlar; ÖSO’cular, cihatçılar. Onun için birbirimizi kandırmayalım, siz öyle inanmış olabilirsiniz ama bizim görüşümüz öyle değil. Bizim görüşümüz yanlış yola girdik. Yanlış düğme ilikledik. O gömleği ilikleyemiyoruz şimdi. Umarız bugün düğmeyi tekrar sökeriz A’dan Z’ye, yeniden ilikleriz ve efendi gibi oradan kazasız belasız çıkarız”” ifadeleriyle dikkat çekmişti.
 
Gökhan’ın bu sözleri Çanakkale siyasilerinin tepkilerine neden oldu. MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım da sert sözleriyle Gökhan’ı eleştirdi. MHP İl Başkanı Yıldırım, sosyal medya hesabından “Teröre destek veren arıyorsan etrafına bir bak bay başkan!” başlıklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Çanakkale Belediye Meclisi Mart ayı olağan oturumunda, yüreğimizi yakan İdlib şehitlerimiz ve Bahar Kalkanı Harekatı konusu gündeme gelmiş ve hassasiyetle yaklaşılması gereken konuda maalesef Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan her zaman olduğu gibi acziyete düşmüş ve talihsiz, can sıkıcı açıklamalarda bulunmuştur. Bilindiği üzere kahraman Türk Ordumuz, Suriye'de yaşanan yönetim boşluğunun ve uluslararası çıkar çeteleri ile terör örgütlerinin bölgede çıkardığı kargaşa, yağma ve savaş ortamının, ülkemize sirayet eden etkilerini kırmak ve oluşacak tehditleri bertaraf etmek ile tehdit unsurlarını ortadan kaldırmak için uzunca bir süredir ilgili sahada etkin şekilde bulunmakta ve Türkiye Cumhuriyetimizin bekası için hareket etmektedir. Ülgür Gökhan yaşanan bu süreci belli ki anlayamamış. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman terörle birlikte hareket etmemiştir. Daima terörün karşısında olmuş ve dik duruşla taviz vermeden terörle mücadele etmiştir. Ülgür Gökhan teröre destek verip terörle ortak hareket eden birilerine bakınıyorsa, terörist cenazelerine giden CHP vekillerine, seçilmek için birlikte hareket edip ortaklık kurdukları HDP grubuna baksın.”