Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde açılışı gerçekleşen ‘Kadınlarımız Ne Yapıyor?’ isimli sergiye Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın eşi Hale Gökhan katıldı. Kurdele kesiminin ardından tezgâhları gezen Gökhan, dernek üyelerinden sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.
 
Sergi hakkında bilgi veren Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan, “Bu bizim geleneksel bir kermesimiz. Bizim telkâri atölyemiz, katı kursumuz var, sanat grubumuz var. Truva At’ı heykelinin yanında 7 tane de tezgâhımız var. Kadınlarımızı hayata kazandırmak, kendi emekleri ile ayak üzerinde durabilmelerini sağlamak amacımız. 1924 yılında Atatürk önderliğinde kurulmuş bir derneğiz. Amacımız, kadını ve çocuğu eğitmek, hayata kazandırmak. Kurucumuz Nezihe Muhittin’in yaktığı meşaleyi daha da alevlendirerek yürütmeye çalışıyoruz. Biz her 8 Mart haftasında, etkinlik olarak ‘Kadınlarımız Ne Yapıyor?’ adı altında bu sergi düzenliyoruz” diye konuştu.
 
Düzenlenen el sanatları sergisinde takılardan telkâri işlemelerine kadar birçok farklı ürün 4 Mart’a kadar Çanakkaleliler için tezgâhlarda duracak.
 
Gülçin AKIN