Söz ve müziği kendisine ait olan ‘Azad Et’ isimli şarkısını piyasaya çıkaran Ufuk Çakır, “Uzun zamandan beri müzikle uğraşıyorum, çeşitli albümler ve şarkılar yaptım. En son ‘Azad Et’ isimli single çalışması çıkarttık, dinleyicilere ulaştırdık. Çocukluktan başlayan bir müzik macerası var. Bu müzik tutkusu ve duygusu ölünceye kadar devam edecek diye düşünüyorum. Şarkı çıkalı bir ay oldu, söz ve müziği bana ait. Düzenlemesini Okan Akı yaptı. Klibini Ferit Çetinkaya dostumuz çekti. Bir buçuk sene önce yazdığım bir şarkıydı, dinleyicilerle buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Gelen tepkiler de çok güzel o yüzden de keyifliyiz. Daha sonraki projeler için güç veriyor” diye anlattı.
 
“DUYGULARI AKTARMA YÖNTEMLERDEN BİRİ DE BU”
“Besteci olarak yaşamadığım şarkıları çok yazamıyorum. O samimiyetin geçtiğine inanmıyorum. Daha çok kendi hikâyelerimi anlatmayı seviyorum. ‘Azad Et’ de o hikâyelerden bir tanesi” diyen Ufuk Çakır, “Bir ifade biçimi müzik. Bazı insanlar resim yaparak ifade eder, bazısı başka şekillerde ifade eder duygularını. Bizim de yaşadığımız duyguları aktarma yöntemlerden biri de bu. Şarkı yazmak, şiir yazmak…” diye anlattı.
 
“ŞARKIMIZ DA BİR ŞEKİLDE YOLUMUZU BULACAKTIR”
Besteci Ufuk Çakır, “Çok fazla şarkı var ve medya çok fazla. Yeni bir şarkı bulmak, tanıtmak ve insanlara ulaştırmak çok daha zor. Daha kolay gibi gözüküyor ama aslında daha zor ama ben doğru şarkı bir şekilde yolunu bulur diye düşünüyorum. İnşallah şarkımız da bir şekilde yolumuzu bulacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN