Tolgay, “Ben 8 yıldır sahne alıyorum, profesyonel sahne hayatım var. Bunun yanında 2014’ten beridir tekli single çalışmalarımızı yapıyoruz, beşinci parçamız oldu. Dinleyicilerle, izleyicilerle buluşuyoruz. Keyifli geçiyor. ‘Zor’ adlı çalışmamız dinleyiciler ile buluştu. Radyo ve televizyon programlarına katılarak da çalışmalara devam ediyorum” diye anlattı.
 
“HER ZORLUK HER GÜZELLİK ASLINDA SEVGİYİ ARTTIRIYOR”
Geçtiğimiz 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çeşitli Youtube kanallarında dinleyiciler ile buluşan Tolgay, iki senedir evli olduğunu söyleyerek, “Biz sanatçıların özel gün olayı pek olmuyor çünkü özel günlerde dinleyicilere hitap etmek durumunda kalıyoruz. Onlar mutluluğunu yaşatmaya çalışıyoruz. Bu sırada kendimiz bir şekilde idare ediyoruz. Evlilik aşkı öldürüyor mu diye soracak olursak benim için yok. Her yaşadığımız zorluk her yaşadığımız güzellik aslında sevgiyi arttırıyor” dedi.
 
“MAYIS AYINDA ÇIKACAK OLAN 90’LAR PROJESİ VAR”
Tolgay, çalışmaları ile ilgili olarak, “İlk single parçam ‘Biliyorlar’ söz ve müzik bana aitti. Halihazırda söz ve müzik bana ait şarkılar var fakat yayınlayamadık. ‘Zor’ şarkısı beş yıl önce Yasin Özkaya’dan almış olduğum bir şarkıydı, ancak yayınlayabildiğimiz bir şarkı oldu. Hâlihazırda bir de Mayıs ayında çıkacak olan 90’lar projesi var. Hiç yapılmamış cover bir şarkı olacak. Bir bayan yorumcunun Sayın Kaan Gökman aranjesini yapacak. Keyifli bir çalışma oldu. Neden 90’lar projeleri bu kadar tuttu diye konuşuluyor. Bu şarkıları biz biliyoruz, yeni jenerasyon bilmiyor. Fakat biz bu şarkıları bilirken aslında bu şarkılar bizim de emek harcadığımız şarkılar. Bu şarkıları dinlemek için kaseti başa sardık, televizyon kanallarında, radyolarda bekledik şarkıları dinlemek için. O yüzden yer etmiş biz de 90’lar. Ben şunu söylüyorum; acaba albüm mü yapsak, tek tek mi çıkarsak diye, yapım şirketleri tek tek çıkartmanın daha mantıklı olduğunu söylüyorlar. Dijital platformlarda yayınlanıyor şarkılarımız. Şu andaki şartlardan dolayı bu şekilde yapıyoruz” şeklinde bahsetti.
 
“KENDİ SAHNEMDE BAMBAŞKA BİR TOLGAY VAR”
“Ben genelde İzmir’de değişik organizasyonlar, şirket yemekleri, kadın matinelerinde sahne alıyoruz” diyen Tolgay, “Slow bir şarkı dinliyorsunuz ama kendi sahnemde bambaşka bir Tolgay var, tamamen eğlenceye odaklı. Bunun yanı sıra kendimi albümlerden ziyade, sahnede daha çok ifade ediyorum. Bu single çalışmalarını daha başka kitlelere ulaşmak, kalıcı bir şeyler bırakmak adına yaptığımız çalışmalar” şeklinde konuştu.
 
“PR İLE ÇALIŞMAK ÇOK ÖNEMLİYMİŞ”
Sektörün bu döneminde çalışmanın zorluklarının çok olduğunu ama önemli olan kiminle çalıştığını bilmek olduğunu söyleyen Tolgay, “2014 yılında ‘Biliyorlar’ şarkısını çıkarttığımda 21 yaşındaydım ve Tarkan olacağımı düşünüyordum ama öyle değilmiş. Çalıştığımız kişi çok önemliymiş. PR ile çalışmak çok önemliymiş. O dönemde hiçbir radyoda çalınmadı şarkım. Bunun yanı sıra ‘İkimize De Yeter’ isimli bir şarkı çıkarttım söz ve müziği yine Yasin Özkaya’ya ait. O şarkılarda da reklam çalışmadım. Zorluk şurada; biraz PR ve reklam desteğiniz olmalı. Çevreniz gelişmiş olmalı. Bir şarkı çıkarttığınızda sosyal medyanıza biliyorsunuz ki bir sürü mesaj geliyor; ‘Şu kadar dinlenme sayısı istiyorsanız, şu kadar parası var’ diye. Bunlar insanın kendisini kandırması gibi geliyor ama günümüzde televizyon kanalının ilk baktığı şey ne kadar izlendiğin, dinlendiğin. Bundan kaynaklı bunu yapmak durumunda kalıyoruz. Şu anda ‘Zor’ şarkısına bunu uygulamadık. Ben görmek istedim, gerçek dinlenme nedir diye” diye anlattı.
 
“DİNLEYEN, SEVEN, SEVMEYEN HERKESE EMANET EDİYORUZ”
Tolgay, son olarak şunları söyledi: “Biz bu işe başladığımızda ilk zamanlarda çok fazla korkuyordum. Hatta bana dediler ki; ilk üç tane yaparsın, olursa olur olmazsa olmaz. Şu an beşinci single’ımı yaptım. Başarı neye göre? Bence başarı dinleyicilerin beni özel gecelerinde sahnede dinlemek istemesi benim için bir başarı. Birçok sahne programım var ve bu yaptığımız single’lar sahne programlarını besliyor. İşte ben bu yüzden single çıkartma taraftarıyım. Ulaşabildiğimiz kişiye kadar ulaşsın. Zaten bizden sonra emanet ediyoruz. Dinleyen, seven, sevmeyen herkese emanet ediyoruz ama şarkının size maddi, manevi ne kattığı önemli. Hiçbir sponsorla çalışmadım bugüne kadar, istemedim çünkü birey olarak yaptığım şarkıların, kendi emeklerin üstüne sponsorun gelip logosunu koyması içime sinmezdi. Single’larımın üzerine kendi Tolgay logomun yer almasını istiyorum.”
 
Gülçin AKIN