Türkiye Belediyeler Birliği, Vilayetler Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen "Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi (Town Twinning)" başlıyor.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının yararlanıcısı olduğu ve Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında finansman sağlanan proje faaliyetleri çerçevesinde; şehir eşleştirme alanında iyi uygulamaları yerinde görmek ve muadil kuruluş ve mahalli idare birlikleri ile görüş alışverişinde bulunmak üzere Çekya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Çanakkale Belediyesi’nden verilen bilgide, “Belediyemiz, Town Twinning Programı kapsamında yürütmüş olduğu Partnership for Future of Smart Cities adlı projesi ile başarılı sonuçlar elde etmiştir. Başkanlık tarafından yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen çalışma ziyaretine belediye başkanımız davet edilmiştir. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür Vekili Bülent Özcan, Proje Uygulama Daire Başkanı A. Hakan Atik, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Kayhan Özüm, Vilayetler Birliği Genel Sekreteri Şefik Aygöl, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak ve uzmanların yanında Uşak Belediye Başkanı ve Sivas Vali Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri katılım sağlayacaktır. 24-28 Şubat Tarihleri arasında gerçekleştirilecek çalışma ziyaretinde Prag Türk Büyükelçiliği, Prag Belediyesi, Prag 1. Bölge Belediyesi, Çek Cumhuriyeti Belediyeler Birliği ve Bölgeler Birliği ile olası işbirliği alanlarında toplantılar gerçekleştirilecektir” denildi.

 


Kaynak: Haber Merkezi