AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Belediyesi'ni bienale destek olmaya davet etti.
Milletvekili Bülent Turan, bienale destek veren Çanakkale Belediyesi'ni sorumluluğa davet ederek, "Şehrimizdeki bienalin genel sanat yönetmenliği, CHP'den çok HDP savunuculuğuyla bilinen, darbe destekçisi Beral Madra'ya yaptırılmak isteniyor. Bütün toplumu kucaklayan, herkes tarafından kabul görmüş onlarca onurlu sanatçı varken Beral Madra isminde ısrar edilmesinin anlamı nedir? Belediyeyi bu faaliyete destek olmamaya davet ediyoruz. En azından belediye, Beral Madra'nın isminin listeden çıkarılması şartını öne sürebilir. Darbe kafalılar sanatçı olsa ne olur, olmasa ne olur?" dedi.

“Kılıçdaroğlu’na da hakaret etmişti”
Çanakkale Belediyesi'nin daha evvel HDP'li belediyelerle yaptığı protokolleri de eleştiren Bülent Turan, CHP il yönetiminin ve belediyenin CHP'nin klasik ulusalcı/milliyetçi çizgisinden oldukça uzak bir siyaset izlediğini söyledi. Beral Madra yerine bütün toplumu kucaklayan bir ismin bienalin genel sanat yönetmeni olması gerektiğini savunan Milletvekili Bülent Turan, "Her sene düzenlenen Çanakkale Bienali'ne farklı fikirde insanların katılması kadar doğal bir şey olamaz. Ancak aleni bir şekilde darbe savunuculuğu yapan bir ismin genel sanat yönetmeni olması hem Çanakkale halkına, hem de bienale katılacak olan diğer sanatçılara hakarettir. Açıklanan bienal programında genel sanat yönetmeni olarak ismi geçen Beral Madra, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu günden itibaren sosyal medya hesaplarından darbeyi meşrulaştıran açıklamalarda bulunmuştur. Türkiye siyasi tarihinde bir ilk olan, iktidar ve muhalefet partilerinin ortak bir şekilde katıldığı tarihi Yenikapı mitingini bu isim utanmazca Nazilerin 1937 Nürnberg mitingine benzetmiştir. Yenikapı mitingine kendi partisinin lideri de katılmış olan CHP'liler acaba bu işe ne demektedir? Bu rezalet karşısında sessizliğini koruyup, ifade hürriyeti perdesi arkasına mı saklanacaklar, yoksa kendi liderlerine de hakaret etmiş olan bu ismin bienalden çıkarılması noktasında tavır mı koyacaklar? Çanakkale halkı bu sorunun cevabını beklemektedir" ifadelerini kullandı.
AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı da yazılı bir açıklamayla duruma tepki gösterdi. Beral Madra'nın sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiği belirtilen açıklamada, "Maalesef 24 Eylül-6 Kasım 2016 Tarihleri arasında düzenlenecek Çanakkale Bienali’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sosyal medya hesabından defalarca hakaret eden bir vatandaşın genel sanat yönetmeni olarak görev alacak olması bizi derinden üzmüştür. Çanakkale Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen bu faaliyet ile ilgili gerekli işlemin derhal başlatılması ve kamuoyunu bu konuda rahatlatacak bir kararın verilmesini temenni ediyoruz" denildi. 


Kaynak: İHA