Çanakkale’de de hissedilen Manisa’daki depremler tedirgin etmeye devam ediyor. Bölgede ana depremden sonra olan artçıların sayısı 4 bini geçti.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 23 Şubat Pazar günü saat 15:40’ta 4,8 büyüklüğünde, dün de (24 Şubat Pazartesi) saat 05:43’te meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremler bölgeyi adeta sarstı. Yer hareketleri, Çanakkale’yi içine alan Manisa’dan Tekirdağ’a kadar olan alanda hissedildi. Türkiye’nin birçok ilinde son zamanlarda yaşanan depremler vatandaşları korkuturken, şaşkınlık yaratacak rakam Prof. Dr. Doğan Perinçek’ten geldi. Uzman isim, 3 Şubat’taki büyük depremin ardından artçıların sayısının 4 bini geçtiği açıkladı.

Depremlerle ilgili görüşlerini sosyal medya aracılığıyla sürekli paylaşarak takipçilerini bilgilendiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, Manisa’daki son sarsıntıları da değerlendirdi. Perinçek şu cümleleri kurdu; “3 Şubat tarihinde Manisa Akhisar kuzeyinde iki fay olduğunu ve bunlardan birinde olan büyük deprem sonrası diğer fayın tetiklendiğini yazmıştım. Haritada siyah kesikli çizgiyle yerin altındaki yaklaşık yerini işaretlediğim iki fay nöbetleşe birbirini tetikliyor. Geçen hafta kuzeydeki fayda 4.8 büyüklükte bir deprem oldu. Ardından artçı deprem sayısı kuzeydeki fay dolayında arttı. Kuzeydeki fayda olan deprem bu sabah güneydeki fayı tetikledi ve güneydeki fayda 5 büyüklükte artçı deprem yaşadık. Doğal olarak güneydeki fay dolayında büyüklüğü küçük artçıların sayısı artacak. Daha önce defalarca yazdım. Ana depreme yakın büyüklükteki depremler yaşamamız beklenmeyen bir durum değil. An itibarıyla ana depremden sonra olan artçıların sayısı 4000’i geçti.”

Ersan KÜÇÜKKURU