Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında farkındalık yaratmak için ‘Sıfırdan Başlıyoruz’ sloganı ile çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmaya katılan Şükran İrem Çelik, kendi yaş kategorisinde Türkiye ikincisi olmasının ardından geçtiğimiz hafta Ankara’da düzenlenen ödül törenine katılarak, hediyelerini aldı.

Yarışmaya, resim ile çevreye verilen zararın aynı zamanda hayvanları, denizleri nasıl etkilediğini anlatmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için katılarak Türkiye ikincisi olan 11 yaşındaki Şükran İrem Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destekleri ile Ankara’daki ödül törenine babası Burhan Çelik ile katıldı. Ankara’da olmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren İrem Çelik ise ikincilik ödülü olan tablet ve bisiklet hediyelerini ise almaktan dolayı sevinçli olduğunu söyledi. Çelik, “Ödül töreni çok güzel geçti, konuşmalar oldu. Biz de ödülümüzü almak için sahneye çıktık ve fotoğraflar çekildik. Çevre ve Şehircilik Bakanı Elazığ için çalışmalar yürüttüğü için onun yerine bakan yardımcısı konuşma yaptı. Çok kalabalıktı ve çok farklı yaşlarda öğrencilerle tanıştım. Tablete çok ihtiyacım vardı, çok sevindim aldığım için. Yarışmalara katılmaya devam edeceğim” dedi. Hayvanları ve çevre ile ilgili daha çok konu çalışacağını söyleyen İrem Çelik, animasyon konusunda çalışmak istediğini de belirtti.
 
“YETENEĞİNİ HER DALDA GELİŞTİRECEĞİNE İNANIYORUM”
Baba Burhan Çelik ise, “Kızımın başarılarından dolayı işyerim TOÇEV üzerinden onu desteklemek amaçlı aylık burs bağladı. Başarısını takdir ettiler. Biz de onunla çok gurur duyuyoruz. Yeteneğini her dalda geliştireceğine inanıyorum. Bu yüzden en kısa zamanda daha geniş kapsamlı, profesyonel tablet alıp animasyon üzerine çalışması için elimden gelen desteği yapacağım. Haftanın bir günü iznim var, onunla beraber BİLSEM’e geliyoruz. Ankara’daki ödül töreninde ise kendilerini çok güzel ağırladılar. Konaklama ve tüm ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Eski Büyük Millet Meclisi ve Anıtkabir’i gezdik” şeklinde konuştu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN