2018’de hayatını kaybeden Çanakkaleli şair Oğuz Gülmez’in şiirlerinin, Maltepe Üniversitesi öğrencileri tarafından yorumlanarak dijital resimlere uyarlandığı sergi ziyaretçilere açıldı. Şair Gülmez’in kitabı ‘Kırmızı’ ile aynı adı taşıyan sergi, 21-29 Şubat tarihleri arasında Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nde gezilebilecek.
 
26 Temmuz 2018 gecesi İstanbul’da geçirdiği trafik kazası sonucunda 25 yaşında hayatını kaybeden Şair Oğuz Gülmez’in ardında bıraktığı şiirler, annesi Oya Runa tarafından ’Kırmızı’ adı verilen kitap ile ölümsüzleştirildi. Kitapta yer alan şiirler, anne Runa’nın girişimiyle, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından sayısal tipografi ve çeşitli dijital teknikler kullanılarak görsel formata dönüştürüldü. Maltepe Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden 2015 yılında mezun olan Gülmez’in şiirleri, toplam 34 dijital esere uyarlandı. Eserler, üniversitenin Görsel İletişim Tasarımı bölümü Öğretim Görevlisi Merve Poray önderliğinde 10 öğrenci ile birlikte hazırlandı.
 
Açılışa, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Otay Demir, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Merve Poray, Çanakkale Turizm İl Müdür vekili Cemil Agas, eserlerin sahibi olan 10 öğrenci, Oğuz Gülmez’in annesi Oya Runa ve Çanakkaleliler katıldı.
 
“ŞİİRLERİN DİJİTAL TASARIMLARI SERGİLİYORUZ”
Dekan Demir, sergi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Oğuz Gülmez‘in kitabının içerisinde bulunan şiirlerin, öğrencilerimiz tarafından yapılmış dijital tasarımları sergiliyoruz. Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencilerinin hazırladığı bir sergi. Çanakkale il Kültür ve Turizm Müdürü vekili Cemil Agas’ a sergimizin açılmasında verdiği destekten ötürü teşekkür ederiz. Çanakkaleli sanatseverleri sergimizi ziyaret etmeye bekliyoruz” dedi.
 
“OĞUZ’UN DOĞDUĞU ŞEHİRDE BU SERGİ NİYE OLMASIN”
Anne Oya Runa ise, yapılan sergiden çok etkilendiğini söyleyerek, “Biz geçen 2019’un Eylül ayında oğlumun kitap tanıtım filmini yapmıştık. Oğuz, Maltepe Üniversitesi Görsel İletişim Fakültesi öğrencisidir. Geçen 2019’un Kasım ayında o bölüm öğrencileri, Oğuz’un şiir kitabından şiirlerine ait görseller hazırlamışlar. O görsellerin açılışı, şiirlerle birlikte yapıldı. Çok güzel bir gündü. Sonra biz bunu Rektör Şahin Karasar hocamla paylaştık. Oğuz’un doğduğu şehirde bu sergi niye olmasın diye düşündük. Merve Poray öğretim görevlisi hocamızla hep birlikte bu yola çıktık. Çanakkale’ye gelme hazırlığı yaptık. Şansımıza da her şey çok rast gitti. Güzel insanlarla olunca her şey güzel gidiyor” şeklinde konuştu.
 
“HAYALDİ GERÇEK OLDU”
“Oğuz adına da çok güzel gidiyor ve bugün buradayız. Onun annesi olarak onun için çok mutlu ve huzurluyum ben de” diyen Runa, duygularını şu şekilde paylaştı: “Hocamız Merve Poray ve hepimiz aynı şekilde bu mutluluğu paylaşıyoruz. Bizim için çok güzel oldu. Hayaldi gerçek oldu diyeyim çünkü kolay değil bu işler. Çanakkale Kültür Turizm İl Müdürlüğümüze, Valiliğe herkese çok teşekkür ediyorum. Yolumuz hep açıktı ve inşallah bundan sonra da hep açık olur. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum size.”
 
Sevi Gözay UĞURLU