Kalkınma Ajansları Eşleştirme Programı kapsamında “Termal Sağlık Turizmi” teması kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ve Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) iş birliğinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) uzmanları katılımları ile Denizli’de bir program gerçekleştirildi.
 
Program, Denizli Karahayıt bölgesinde bulunan GEKA destekli Pam Thermal Nobel Tıp Merkezi ve Pamukkale Üniversitesi Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatı ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyarette termal sağlıkta düzenlenen tedavi yöntemleri, yurt dışından bu merkeze gelen hastaların profili ile tedavi süreçleri hakkında bilgi alındı. Yapılan ziyaretlerde yetkililer gerçekleştirilen çalışmalar ile Denizli termal kent oluşturulmasına yönelik bir farkındalığın oluştuğu gibi bu doğrultuda ilgili firmaların birlikte hareket ettiğini belirttiler. Ayrıca Ajansların bölgeleri içinde yer alan termal turizm işletmeleri sahiplerinin birlikte hareket edebilmesi için farkındalık çalışmaları yürüttüğü de ifade edildi. Bakanlık anlaşmalı olan merkezde ayrıca hastaların konaklama, rapor, ulaşım ile diğer sağlık sorunları olması durumunda yapılan müdahaleler ile ilgili bilgiler aktarıldı. Hastaların mevcut otelde konaklama yapma zorunluluğu olmaması, merkezden servis ile ulaşımın sağlanabilmesi, tedavi süresinin ortalama bir hafta olması, felçli hastaların tedavisinde kullanılan yöntemler ile diğer hastaların tedavisinde kullanılan yöntemlerin farklı olabileceği ve termalin her durumda kullanılmadığı bilgileri ziyaretçilere anlatıldı.
Ziyaretler sonrası Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği hizmet binasında bir toplantı düzenlendi. Toplantının ilk bölümünde kür hekimi Dr. Turgay Sehil “Pamukkale’de Termal Sağlık Turizmi” konulu bir sunum gerçekleştirilirken toplantının ikinci bölümünde ise ajans uzmanları arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılarak program sona erdi.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi