Kendisinden bahseden Volkan Arslan, “Müzik yolculuğuna 9 yaşında başladım. TRT hayatının hep bir bölümünde vardı. Kadrolu ses sanatçısıyım ben. Ama 13 yaşında başladım TRT müzik korosu ile. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuvarından mezun oldum. Şandan yüksek lisans yaptım ve şimdi de doktora yapıyorum. Bir yandan akademiyi de boş bırakmadım. 4 albüm 5 single sığdırdım 23-32 yaş arasına. İlk albümümü 23 yaşında yaptım 2011 yılında. ‘Kayde’ isimli albüm ile başladık. 2013 yılında ‘Puğar’, 2015’te ‘Sevda Türküleri’ ve 2017’de ‘Haydi Karadeniz’e ’ dedik. Televizyon programlarında yer aldım. 3 sene TRT Türkü’de radyoculuk yaptım” diye anlattı.
 
“UCU BUCAĞI YOKTUR MÜZİĞİN”
“Aslında 9 yaşında başladığımda hobiydi” diyen Arslan, “13 yaşında TRT’ye girdiğimde de hobiydi ama 16 yaşında bu işten para kazanmaya başladığımızda bu hayatımızın bir parçası dedik ve okulunu okuduk, farklı mecralarda müzik yapmaya çalıştık. Geçmişe baktığımızda çok çetrefilli yollarda yürümüşüz ayrı mesela. Hedef her zaman yukardaydı, müzik zaten böyle bir şeydir. Ucu bucağı yoktur müziğin, yaptıkça başka bir şey koyarsınız” şeklinde konuştu.
 
“20-25’E DİNLETEBİLİYORSANIZ, BU İŞTE CİDDİ NOKTADASINIZ DEMEKTİR”
Arslan, günümüzdeki müzik anlayışı hakkında ise, “Şu anda yeni nesle müzik dinletmek gerçekten önemli çünkü sürekli onlar sizi bir yere taşıyabiliriz. Baktığınız zaman 20-25 yaş üniversite çağı, okula gider, yemek yer, gezer tozar, müzik dinler. Şimdi 25 yaş üstüne bakıyorsunuz, iş hayatına atılmış ve ciddi bir uğraşları var. Müzik onun hayatında yüzde 10-15. Ama 20-25’e dinletebiliyorsanız, bu işte gerçekten ciddi noktadasınız demektir. Zaman müzik piyasasını onlar belirliyor. Üç dört sene öncesine bakın, kaç tane rap sanatçısı vardı. Şimdi her gün bir yerden çıkıyor ve hepsi bir yerden, bir şekilde dinleniyor. Türk Halk Müziği ile uğraşan ciddi bir genç popülasyonu var. Ama Türk Halk Müziği ile uğraşanlar biraz daha kendi kabuğunda oluyorlar sosyal medyayı çok fazla kullanmıyorlar. Şimdi sosyal medyaya baktığımızda kullananların yüzde 70’inin profili bellidir. Türk Halk Müziği de şu an çok daha iyi noktalarda olabilirdi. Dediğimiz gibi biraz popüler kültürün kölesiyiz ne yazık ki bu konuda” ifadelerini kullandı.
 
“HER AY DÜZENLİ ŞARKI ÇIKARTACAĞIZ”
Projelerinden de bahseden Arslan, şunları söyledi: “2020 yılına güzel girdik. İlk single çalışması ile başladık, yakında yeni bir güzel şarkı yayınlayacağız. Onun dışında artık albüm yapmayı planlamıyorum. Bir planlama yaptım ve her ay düzenli şarkı çıkartacağız. Bunlardan bir tanesi ile başladık, planlaması tamam, sadece çıkarması kaldı. Dinleyicilerimiz takipte kalsınlar. Sosyal medyadan çalışmalarımızı takip etsinler.”
 
Gülçin AKIN