Bükreş’de Romexpo Sergi Merkezi’nde düzenlenecek olan Romanya Turizm Fuarı’nda Çanakkale’nin turizmini tanıtmak amacıyla TÜRSAB stantlarıyla yerini alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı yurtdışı fuarlardan eksiltmeye gitmesinin ardından Bulgaristan Sofya’da gerçekleşen turizm fuarı ÇATAB’ın desteği ile ÇATOD’un önderliğinde Çanakkale tanıtımı gerçekleşmişti. Balkanlardaki en önemli turizm fuarından biri olan Bükreş’te gerçekleşecek olan fuara ise TÜRSAB tam destek vererek Çanakkale Balkanlardaki tanıtımı kesintisiz olarak sürdürebilecek.
 
EMYA ÖDÜLLERİ İÇİN TROYA MÜZESİ’NİN ŞANSI ARTACAK
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Ahmet Çelik, “Çanakkale’nin Balkanlar pazarındaki tanıtımını gerçekleştirebilmek için TÜRSAB Bükreş Fuarı’nda, fuar giderlerinin tamamını karşılayarak, Çanakkale ve Balıkesir turizmcileri bölgeyi tanıtmak için destek oldu. 20-23 Şubat tarihleri arasında Çanakkaleli turizmciler bölgeyi Balkanlarda Bükreş Turizm Fuarı’nda tanıtmış olacaklar. Burada yine önemli konulardan bir tanesi EMYA Müze Ödülleri sürecinde olan Troya Müzesi, uluslararası ortamda Bükreş Fuarı’nda bir kez daha Avrupa’ya duyurulmuş olacak. Şansınız arttırma ile ilgili çok güzel bir çalışma olacak” dedi.
 
“GENİŞ ÇAPLI BİR TANITIMA 2020 YILINDA İMZA ATMIŞ OLACAĞIZ”
“Ayrıca bu kış yeni yıl sömestr döneminde en çok müşteriyi aldığımız Romanya ve Bulgaristan, yani Balkan pazarında güçlü ve geniş çaplı bir tanıtıma 2020 yılında imza atmış olacağız” diyen Çelik, “Dolayısıyla 2020’nin kış aylarında bölgeye beklediğimiz Balkan pazarına da tekrar bağlantı yaparak iletişime geçmiş gibi olacağız. Bu anlamda TÜRSAB genel merkeze ve Genel Başkan Firuz Bağlıkaya’ya TÜRSAB Bölge Başkanlığı olarak teşekkürü borç biliriz. Böylelikle uluslararası olanda bir adresimiz olmuş oldu ve bölgeyi en iyi şekilde tanıtmış olacağız” ifadelerini kullandı.
 
Çanakkale ile ilgili sunumlar ve tanıtımlar gerçekleştireceklerini söyleyen Çelik, aynı zamanda stantta tamamen Troya ve Çanakkale işlendiğini de belirtti. 
 
Gizem Tuğçe BAYHAN