2018 yılında yayımladığı ‘Dili Ballım’ isimli çalışmasıyla müzik dünyasına giriş yapan Kemal Köstence, ikinci single çalışması ile müzik kariyerini güçlendirmeye devam ediyor. Söz ve müziği kendisine ait olan ‘Geç Kaldık’ isimli single çalışmasının aranjesi Ercüment Atılcan yaparken, şarkının klip yönetmenliğini ise Ferhat Kılıç üstlendi.
 
30 yaşındaki sanatçı Kemal Köstence, “Geçtiğimiz sene besteledim bu şarkıyı. Söz ve müziği bana ait. Bu yıl da çıkarmak nasip oldu. Kış ayları olduğu için slow bir giriş yapalım dedik. Ben profesyonel müzik hayatıma Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü’nü kazanarak başladım. Ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nü bitirdim. Şu anda müzik çalışmalarımın yanı sıra piyano öğretmenliği yapıyorum. Üniversite okurken söz ve beste çalışmaları yapmaya başlamıştım zaten. 10 yıldır kendi şarkılarımı yazıyorum. Müziği çok seviyorum, o benim hayatım. O yüzden içimden geleni kaleme döküyorum” dedi.
 
“YAŞANMIŞLIK VAR ŞARKIDA”
‘Geç Kaldık’ isimli parçasının hikâyesini dinleyiciler ile paylaşan Köstence, “Tabi ki bir yaşanmışlık var şarkıda. Aşk acısıyla daha çok besleniyorsunuz. Ben de bu şekilde beslendim diyebiliriz. Ayrılık acısı var zaten bu şarkıda. Kavuşamıyorlar birbirilerine. Her aşkta olduğu gibi bunda da kavuşamamak var. Aşk zaten böyle bir şey” diye anlattı.
 
YENİ SINGLE YOLDA
2020 yılında çalışmalarına durmadan devam edeceğini söyleyen Kemal Köstence, “Bir single daha düşünüyorum 3-4 ay içerisinde. Hangi şarkıya yapacağımı bilmiyorum ama yine söz ve müziği bana ait olacak. Yaz için hareketli bir parça da olabilir. Birçok şarkı hazır ama karar verme aşamasındayız. Şu anda sahne almıyorum ama yakın zamanda olacak. İnşallah ilerleyen zamanlarda da albüm çıkarırım” müjdesini verdi.
 
Gülçin AKIN