TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Orçun Oktay; 13 Şubat 2020 Perşembe günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanları toplantısına katılım sağladı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yusuf Sarınay’ın teşrif ettiği, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliği yaptığı toplantıda TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanları ve TOBB Genç Girişimciler Kurul Üyeleri yer aldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında "Girişimcilik, Mentorluk ve Staj İş Birliği Protokolü" imzalandı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB, Genç Girişimciler Kurulu (GGK) olarak 8 bin kişilik büyük bir aile olduklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, ülkenin ve milletin refahı, zenginliği için girişimciliğin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Girişimciler ne kadar güçlüyse, ekonomi de o derece güçlü ve rekabetçi olur. Yeni fikirler, dünyayı değiştiren inovasyonlar, hep gençlerden çıkıyor. İşte bu nedenle, ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini geliştirmeyi misyon edindik" değerlendirmesinde bulundu.
Hisarcıklıoğlu, Bakanlığın ve birliğin uzun soluklu bir iş birliğine başladığını dile getirdi. İş birliği çerçevesinde gençlere girişimcilik eğitimleri verileceğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Her işin bir inceliği var. Özellikle teknoloji tabanlı bir iş yapacaksanız bazı temel kavramlara hakim olmak zorundasınız. Eğitimlere ek olarak illerimizdeki başarılı girişimcileri, Bakanlığımızın uhdesindeki gençlerimizle buluşturacağız." diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, girişimciliğe ek olarak gençlere staj imkânı sağlamanın da önemli olduğunu belirterek, "Nitelikli elemanın ön koşulu staj" ifadesini kullandı. Hisarcıklıoğlu, ayrıca, "Bu çerçevede bir yazılım geliştiriyoruz. Bu yazılım üzerinden şirketlerin stajyer taleplerini toplayıp Bakanlığımıza ileteceğiz. Bakanlığımız da talepleri gençlere duyuracak. Gençler staj başvurularını yapacak. Üyeler ise başvuruları değerlendirdikten sonra uygun gördükleri adayları staja kabul edecek." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise törenin açılışında yaptığı konuşmada, Bakanlığın ana çalışma alanının gençlerin hayata en etkili şekilde hazırlanmalarını temin etmek olduğunu belirtti. Kasapoğlu, Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldiklerinde gençlere sunulan imkânların daha fazla nasıl geliştirilebileceğini, Türkiye'nin girişimci ekosistemini besleyecek ne gibi yeni uygulamalar başlatılabileceğini görüştüklerini, genç insan kaynağını nicelik ve nitelik olarak desteklemek ve çalışma hayatına geçişi kolaylaştırmak için atılacak adımları masaya yatırdıklarını belirtti. Konuşmaların ardından Girişimcilik, Mentorluk ve Staj İş Birliği Protokolü imzalandı.

TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Orçun Oktay toplantı ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "81 ilden gelen Genç Girişimciler Kurulu Başkanlarımız ile birliğimiz çatısı altında bir araya geldik. Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun teşrifleriyle gerçekleşen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan "Girişimcilik, Mentorluk ve Staj İş Birliği Protokolünün hayırlı olmasını diliyorum. TOBB Çanakkale GGK olarak protokol kapsamında yapılacak olan çalışmalara bizler de destek sağlayacağız. Özellikle genç girişimciliğin gelişmesi ve yaygınlaşması konusunda çalışmalar yürüten Ülkemizdeki en büyük genç girişimci ağı olan TOBB Genç Girişimciler Kurullarının oluşmasında ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasında bizlere gerçekleştirdiği önderlik ve destekleri için Birlik Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ve minnetlerimizi sunuyoruz.”

 


Kaynak: Haber Merkezi