25 günde 550 kişiyi üye yaptıklarını söyleyen yetkililer, geçtiğimiz seneye göre yüzde 50 artış olduğunu söyledi. Vatandaşları mağdur etmemek için erkenden açılan fakat ufak tefek eksikliklerini hızlıca tamamlayan İl halk Kütüphanesi’nin görüş defterine yazılan olumlu yorumların çokluğu ise kütüphanenin başarısını ortaya çıkardı.
 
Barbaros Mahallesi, 100. Yıl Sokak da bulunan ve bin 800 metrekare kapalı alan 5 bin metrekare bahçeye sahip olan yeni ve modern binasında okuyuculara ve öğrencilere hizmet vermeye başlayan Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi, vatandaşların her türlü isteğine karşılık verebilmek için çalışmalarına devam ediyor. Daha geniş ve modern bir yapıya sahip olan kütüphanenin başarısı ziyaretçi sayısına da yansıdı. Kütüphane yetkililerinin verdiği istatistiklere göre; 20 Ocak tarihinden itibaren kütüphaneye 550 yeni üye yapıldı. Ayrıca 3 bin 500 ödünç kitap alınmasının yanı sıra ziyaretçi sayısının ise 8 bin civarı olduğu belirtildi. 7 gün 24 saat hizmet veren kütüphanenin geçtiğimiz seneye göre ise üye sayısında yüzde 50 artış olduğu vurgulandı.
 
“ÇANAKKALE’ME YAKIŞAN BU”
Görüş defterine yazılan yazılara bakıldığı zaman ise vatandaşların uzun süredir büyük ve ferah bir kütüphaneye ihtiyaç duyduğu açıkça görülüyor. Yapılan her görüşü değerlendirerek, eksiklikleri tamamlayamaya devam eden kütüphane yetkilileri, gelen birçok olumlu yorumdan dolayı da mutlu olduklarını dile getirdi. Görüş defterine yazılan bazı notlar şu şekilde;
 
“Bu kütüphanenin en beğendiğim ve takdir ettiğim yapısı engelli bireyleri düşünüp yapılan çalışmalar. Eski kütüphaneye kıyasla daha büyük ve sıcak olması çok önemli. Çocuk bölümünün ayrılması şahane olmuş ve modern bir kütüphane.”
 
“Özlenen, beklenen, olması gereken standartlarda hizmet sunulduğu için katkısı olan herkese bir vatandaş, bir eğitimci, bir insan olarak teşekkür ediyorum.”
 
“Müze iken ziyaret etmiş, taşınacağını duyunca ranta kurban edilecek diye çok çok üzülmüştüm. Sonrasında İl Halk Kütüphanesi olacağını duyunca çok mutlu oldum. Şimdi de gelip gezmek kısmet oldu. çok gurur duyarak gezdim. Sıcacık ortamı, gençlerle dolu masaları, her sınıfa hitap eden kitapları, gazete ve dergileri. Çanakkale’me yakışan bu! Emeği geçenlere teşekkür ederim. Sağ olun, var olun. Darısı diğer kentlerimizin de başına”
 
2020’DE BİRÇOK ETKİNLİK GELİYOR
Yeni binaya geçmeleri ile birlikte konferans salonuna da sahip olan kütüphane, 2020 yılı içerisinde birçok etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz hafta sonu düzenledikleri okuma etkinliğine birçok kişinin katıldığını söyleyen yetkililer, bu etkinlikler sayesinde öğrencilere ve yetişkinlere okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini belirtti. Server Vakfı tarafından gerçekleştirilen etkinlik yaklaşık bir saat sürdü.
 
“AÇIK HAVADA FUARLAR VE SÖYLEŞİLER YAPACAĞIZ”
Yapılan etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Kütüphane Müdürü Osman Zeki Coşar, “Kütüphanemiz nihayet tüm birimleriyle faaliyete girdi. Her yaştan vatandaşımızı kütüphanemize ve bu tür etkinliklere katılımını bekliyoruz. Şu an tüm kütüphanemiz okuyucuyla dolu, bu bizim için memnuniyet verici geçen seneye oranla okuyucu ve üye sayımız bir hayli arttı. Kitap ve kütüphane alışkanlığına bir kez daha dikkat çekmek amacıyla ülkemizde eş zamanlı düzenlenen bu etkinliği Server Vakfı ile birlikte düzenledik. İlerleyen günlerde çeşitli etkinlikleri halkımıza duyuracağız. Kütüphanemizin bahçe düzenlemesi tamamlandığında açık havada fuarlar ve söyleşiler yapacağız. Bahar aylarını iple çekiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN