Birçok sanatçının sahnesinde yer almış bir müzisyen olan Fikret Dedeoğlu, söz ve müziği kendisine ait olan ‘Keşke’ şarkısı ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Kendisinden bahseden Dedeoğlu, “Müzik hayatımın her evresinde var. Ortaokuldan beri müzik okuyorum ama şarkı söylemiyordum. Baterist olduğum için, müzisyenlik çok ön plandaydı. Ama sonra bir şarkımız internette dinlenince kendi şarkılarımı yazmaya ve bestelemeye devam ettim. Ufak bir kitlemiz oluşmaya başlayınca da bu işi bırakamadım. Hala daha yeni şarkılar ve yani sahneler ile müzik hayatıma devam ediyorum” dedi.
 
YENİ ŞARKI YAKINDA
“Eskiden biri bana şarkı söylemek ister misin diye sorsa hiç aklımın ucundan geçmezdi sahnenin ön tarafına çıkmak. Ben müziğin mutfak tarafını çok seven bir müzisyenim çünkü ama şu anda kopamıyorum” diyen Fikret Dedeoğlu, “2020 beklentimizin altında başladı ama çalışmalara devam ediyoruz. Ramazan ayından sonra bir single daha düşünüyorum, bu tempoda. Yaz sonunda albüm gelecek, albüm biraz slow olacak. Biriktirdiğim şarkılar fazla duygulu bu yüzden albümü seneye kışa düşünüyorum” şeklinde anlattı.
 
‘KEŞKE’ DEDİĞİM ZAMANLAR OLDU
‘Keşke’ şarkısından yola çıkarak, düşüncelerini aktaran Dedeoğlu, “Benim yazdığım hikâyelerin çoğu ya kendi yaşadıklarım ya da yakınlarımın yaşamış olduğu ve bana anlatmış olduğu hikâyeler. Benim de çok üzüldüğüm, çok kahrolduğum zamanlar, ‘keşke’ dediğim zamanlar oldu. Yaşanmışlıklardan yola çıkıyorum. Bir şey yaşıyorum, belki acısını unutamıyorum ama sonrasında kendimi kolay toparlıyorum. Çok fazla geçmişte hapsolmak benim huyum değil. Şubat ve Mart ayı çok yoğun geçecek. Ankara, İzmir, Trabzon ve bir Karadeniz turnemiz var. Ramazan’a kadar çok çalışacağız. Ardından köşemize çekilip çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.
 
“ÜRETMEYEN İNSANLARIN AYAKTA DURMASI İMKÂNSIZ”
Dedeoğlu, günümüz müziği hakkında ise, “90’larda müzik yaptığında sadece iyi müzisyen, iyi şarkıcı olman ve iyi şarkı seçebilmen yeterliydi. Çünkü iyi müzisyenler iyi şarkılar söylüyorlardı. Şimdi üretmeyen insanların ayakta durması imkânsız. Şu an hiçbir şey yapmayan şarkı söylüyor. O kadar ayağa düşürmek için her şeyi yapıyor belli kitleler. Birinin şarkıcı olabilmesi için iyi bir şarkıcı değil de sosyal medyasının güçlü olması da olabilir. Fenomenler şarkı çıkartıyor artık, yılların şarkıcılarından çok daha fazla tıklanıyor ve ilgi görüyor. Aslında burada bence iş bizden çok sektör tarafına düşüyor çünkü şarkıları yazıp sektör tarafına servis ettikten sonra bunların seçimi televizyonculara ve radyoculara kalıyor” şeklinde düşüncelerini açıkladı.
 
Gülçin AKIN