Bayramiç Ziraat Odası’ndan Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve Kooperatif Başkanlarından oluşan heyet bir dizi temaslar için Ankara’ya gittiler. Mecliste Çanakkaleli Milletvekilleri ile bir araya gelen Bayramiç heyeti, İlçedeki tarımsal faaliyetler hakkında bilgiler vererek, tarım sektöründeki sorunların giderilmesi için de düzenledikleri raporu Milletvekillerine sundular.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan önderliğinde Ziraat Odası meclis üyeleri,  muhtarlar ve kooperatif başkanlarından oluşan Bayramiç heyetle Ankara’ya gitti.  Çiftçilerin, üreticilerin ve köylünün sorunlarıyla ilgili bir rapor hazırlayan  Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Ankara’da gerçekleştirdikleri Meclis Ziyaretinde ilk olarak AK Parti Grup Toplantısına katıldılar.   Toplantı sonrası  AK  Parti Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile bir araya gelerek Bayramiç’teki ziraat ve tarım alanındaki sorunlarının yer aldığı raporu iletti. Raporda yer alan Bayramiç’in sorunları ile ilgili bilgiler veren Balkan Pehlivan  “Bölgemizde Tarım Hayvancılık çok ileri düzeydedir. Ancak bölgemizin ‘Hayvancılık Bölgesi’ ilan edilmesi gerekmektedir. Bölgede küçükbaş hayvancılık yapanların işletmelerini ve hayvan varlığını geliştirmesi için mevcut işletmelerin iyileştirmesi ve hayvan varlığını arttırması için teşvik kapsamına alınmasına yönelik çalışmaların yapılması. Bayramiç Meslek Yüksek Okulunda özellikle ‘’Tarım ve Hayvancılık’’ bölümleri açılarak daha çok tercih edilen okullar arasına girmesini sağlayarak ilçedeki mevcut üniversiteli öğrenci sayısı arttırılmalıdır. Tarım ürünlerinin tanıtımı için özellikle Coğrafi İşaretli Ürünlerin tanıtımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tanıtım fonundan destek verilmesini istiyoruz.  Coğrafi İşaretli ürünlere Pozitif ayrımcılık yapılması, Havza bazlı destekler olarak desteklenmesi talep ediyoruz” dedi.
Başkan Pehlivan ve beraberindekiler daha Sonra  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ı da ziyaret ederek sorunların yer aldığı raporu muhalefet milletvekillerine de ilettiler.
Bayramiç heyeti Ankara’daki son ziyareti ise   Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezi oldu. Heyet Organizasyon ve Odalar Müdürü Furkan Okumuş karşıladı. Sonrasında toplantı salonuna geçilerek Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ la da bir araya gelindi. Genel Başkan Şemsi Bayraktar, üretimin gerçekten zorlaştığı bu dönemde herkesin ayağını yorganına göre uzatmasını gerektiğini söyledi. BAĞ-KUR primlerinde ve faiz oranlarında indirime gidilmesiyle ilgili          gerekli görüşmeleri yaptığının bilgisini verdi.        Günümüzde girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğu çiftçimizin sağlık primlerini yatırmakta zorluk çektiğini veya ödeyemediğini biliyoruz. Bunun için gerekli indirimlerin yapılması gerektiğini ve bununla ilgili çalışmaların takibinin bizzat kendisinin yaptığının bilgisini verdi. Bu tür ziyaretlerin mutluluk verdiğini belirten Genel Başkan Bayraktar ziyaretten dolayı memnuniyetini belirtti. Başkanı İsmail Pehlivan ve beraberindeki heyet misafirperverliklerinden dolayı Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a teşekkür edip görevlerinde başarılar dilediler.
 
 Haber Merkezi