DİSK Emekli Sen Çanakkale Şubesi üyeleri, DİSK’in kuruluşunun 53.yıldönümü olması sebebiyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Düzenledikleri dayanışma yemeğinde konulma yapan Şube Başkanı Yusuf Ertürk, “DİSK’in geleneğini geleceğe taşımak için söz verdik. Burada olmamız bu sözümüzün arkasında olduğumuzun göstergesidir” ifadelerini kullandı.
 
Kuruluşlarının 53.yıldönümleri olması sebebiyle dayanışma yemeği etkinliğinde bir araya gelen edene DİSK Emekli Sen Çanakkale Şubesi üyeleri, bir arada olmanın tadını çıkardı. ‘Özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz’ sloganı ilke yıllardır DİSK’e emek vermiş üyelerin katıldığı yemekte, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık da katıldı.
 
“MÜCADELE DURMAMIŞTIR”
DİSK Emekli Sen Çanakkale Şube Başkanı Yusuf Ertürk, düzenlenen gecenin önemine vurgu yapmak için konuşma yaparak, “Bugün 13 Şubat 1967 yılında kurulan ve 53’üncü yıldönümünü kutladığımız DİSK, Türk İş’den ayrılan bazı sendikaların başkanları Kemal Türkler, Rıza Kuas, İbrahim Güzelce, Mehmet Alpdündar ve Kemal Nebioğlu’un bir araya gelerek kuruduğu DİSK, bağımsız sınıf sendikacılığını ilke edinmiş, hedefine kapitalizmi koyan bir anlayışla bugüne kadar mücadelesini sürdürmüştür. Bu geleneği yaratmıştır. Bu geleneği kurulduğu günden bugüne kadar düzenin egemen güçleri ve temsilcileri tarafından sürekli saldırılara uğramıştır. 12 Mart’ın arakasından 12 Eylül faşist diktatörlüğünün, ara hükümetlerin ve 17 yıldır gerici, dinci, faşist, tek adam yönetiminin saldırıları devam etmektedir. 12 Eylül yönetimi DİSK’i kapatmıştır, yöneticilerini idamla yargılamıştır. Ancak mücadele durmamıştır” şeklinde konuştu.  
 
“VERDİĞİMİZ SÖZÜN HAYAT BULACAĞINA İNANCIM TAM”
“19 Ocak 1992 yılında mücadelesinin geleneğini, bayrağını yükseltmek için yine mücadeleye başlamıştı” diyen Ertürk, “Biz DİSK Emekli Sen Çanakkale Şubesi olarak kuruluşunun 53’üncü yılını kutladığımız DİSK’in bizler için gözbebeği olduğunu, gözbebeği DİSK’in geleneğini geleceğe taşımak için söz verdik. Burada olmamız bu sözümüzün arkasında olduğumuzun göstergesidir. Verdiğimiz mücadeleye katkı sağlayan, değer veren, güç veren bütün dostlarımızın verdiği enerjiyle, DİSK’in verdiği bu sözü yerine getirmeye çalıyoruz. Bu inançla mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu anlamada DİSK’in geleneğini sürdürme konusunda verdiğimiz sözün hayat bulacağına inancım tamdır. Bunu güçlendirecek her türlü mücadelenin gereğini yerine getirmek için buradayız. Bu akşam katılımların vermiş olduğu enerjiyle bu mücadelemizi sürdüreceğimizin bir kanıtıdır. Bu anlamda diyorum ki; yaşansın DİSK Emekli Sen, yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın DİSK” dedi.
 
Konuşmaların ardından yemek programı başladı. Gecede DİSK Emekli Sen üyeleri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi de yer aldı.
 
Sevi Gözay UĞURLU