Kent Konseyi Kemalpaşa Mahalle Meclisi ve Kemalpaşa Mahalle Muhtarlığı, 14 Şubat Sevgililer Günü sebebiyle etkinlik düzenledi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan eşi Hale Gökhan ile birlikte etkinlikte dans ederek, barış ve sevgi mesajları verdi. Sokağın başına asılan kalp şeklinde balon ise vatandaşların ilgi odağı oldu.
 
Tarla Sokak’ta Kent Konseyi Kemalpaşa Mahalle Meclisi ve Kemalpaşa Mahalle Muhtarlığı atarfından düzenlenen etkinliğe Türk Tıp Öğrenciler Birliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi ve Tıp Fakültesi öğrencileri de destek verdi. Etkinliğe eşi ile birlikte katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökhan, “Benim için tüm Çanakkale halkı, bebeğinden yaşlısına kadar hepsi benim sevgilim. Onun için ben Çanakkale halkının Sevgililer Günü’nü kutluyorum. Sağlıklı, mutlu günler olsun. Hep sevgi dolu olalım. Sıkıntılardan, düşmanlıklardan uzak olalım. Birbirimizi sevelim, sevilelim ve hayatı böyle geçirelim. Bunu hep önermişimdir. Onun için özgürlüklerin kenti, barışın kenti diyoruz. Sıkıntıda da olsa yüzler gülmeli. Birbirimizle dayanışma içerisinde olmalıyız. Dertlerini dert edinmeliyiz, paylaşmalıyız ve sonuçta Sevgililer Günü’nde bu güzellikleri paylaşmalıyız. Burada etkinliği düzenleyen Kemalpaşa Mahalle muhtarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
“BARIŞI YAŞAYABİLİRSEK MUTLU OLMAMIZ KAÇINILMAZ”
Ardından açılış konuşmalarını yapan Gökhan, “Hep söylenir, mutluluğu paylaşmalıyız. Daha çok mutlu olmak için gayret göstermeliyiz. Onun için bu kente hep barışın kenti diyoruz. Bunun amacı şu; eğer bunları sağlayabilirsek, özgürlüklerimizi, barışı yaşayabilirsek mutlu olmamız kaçınılmaz. Bunun için mücadele edeceğiz. Gençler özellikle bu etkinliği sahiplenmişler. Onları kutluyorum. Çanakkale’de gençler çok önemli ve Çanakkale gerçekten gençlerin okumak için tercih ettiği illerin üst sıralarında. Yanılmıyorsam yapılan istatistiklerde 6.il olarak geçiyor. Hedefimiz birinci il olmak, kentimizi tercih edilen okumak için yaşamak için, burada eğitim görmek için, birinci il olmak için çaba göstermeliyiz. Burada insanlar bir araya geliyor, Sevgililer Günü’nü birlikte kutlamak için buluşuyorlar ve katkı veriyorlar. Bu bile çok önemli. Elbette ki eğitim kurumlarımızda giderek seviyelerini yükseltecekler, daha tercih edilen okullar olacaklar ve buraya gelen kaliteli gençler de bu kente bir şeyler katacaklar. Ben bu güzelliklerin devam etmesi dileğiyle hepinizin Sevgililer Günü’nü kutluyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından canlı müzik eşliğinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan ile çevredekiler dans ederek günü kutladılar. Etkinlik kapsamında sokakta farklı stantlar açılarak, çeşitli işler sergilendi. Kent Konseyi tarafından etkinliğe katılan vatandaşlara kalp şeklinde bisküviler ikram edildi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN