CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis’te yaptığı konuşmada Geyikli’de bir süre önce yaşanan köpek ölümlerini de dile getirip, Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’nu o gün söylediği sözler üzerinden istifaya davet etti. Milletvekili Ceylan’a Ak Partili Belediye Başkanı Oruçoğlu’ndan kısa sürede cevap geldi.

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde bir süre önce yaşanan köpek ölümleriyle ilgili CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan tarafından Meclis’teki konuşmada gündeme getirildi. Bu konuşmaya ait videoyu Facebook hesabından paylaşan CHP’li milletvekili, “Geyikli'de 20 Köpek katledildi. Belediye Başkanı "Ben böyle bir talimat verdiysem kafama sıkarım" diyor. 3 şüpheli gözaltında ve belediye personeli. Sayın Başkan kafana sıkma, istifa et ki bir daha böyle bir rezalet yaşanmasın” ifadelerini kullandı.

ORUÇOĞLU; “SİZDEN TEŞEKKÜR BEKLERDİM”
CHP’li vekili sosyal medyadaki paylaşımına cevap, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’ndan yorum olarak geldi. Başkan Oruçoğlu Milletvekili Ceylan’ın Facebook’taki o paylaşımının altına yazdığı yorumda şu cümleleri kurdu; “Sayın vekilim keşke doğru bilgi alsaydınız. Türkiye’de hiç bir belediye başkanının yapmadığı bir şeyi yaptım ve bu olayı kendim ortaya çıkardım. Sizden teşekkür beklerdim. Personeli kendim açığa aldım. Sözümün arkasında durdum. Kendi partinizin belediye başkanlarına bu konuda bakmanızı size tavsiye ederim. Yanlış bilgilendirmişler sizi maalesef. Ben toplu mezar yaptırıp köpekleri diğer sorumlular gibi gömmedim. Geyikli’ye yabancı biri değilsiniz. Geldiğinizde buyurun bir çayımı için. Önceki dönem Darıköy’de gömülen köpeklerin yerini göstereyim size. O zaman nasıl bir yanılgıya düştüğünüzü anlayacaksınız. Ben sözümün arkasındayım. İnşallah sizde olayı öğrendikten sonra özür dileme erdeminde bulunursunuz. Benim inancım gereği hiç bir canlıya kıymam söz konusu değil. İnanıp inanmamak size kalmış. Benim gönlüm çok rahat.”

Başkan Oruçoğlu’nun bu sözlerine Milletvekili Özgür Ceylan’dan herhangi bir cevap gelmedi. Ancak çok sayıda kişi Milletvekiline sitemkar yorumlarda bulundu.

Ersan KÜÇÜKKURU