Temizay Kuyumculuk mağazasının sahibi Timur Ay, ekonomik sebepler ve altın fiyatının yüksek olmasından kaynaklı bu sene Sevgililer Günü’nü hissettirecek piyasa şartlarının olmadığını söyledi. Her kuyumcunun çeşitli kampanyalar ile fiyatları düşük tutarak ürün çeşitliliği yarattığını söyleyen Ay, müşterilerin istedikleri çeşitlikte ürünleri bulabilmesi isin mağazaya davet etti.
 
14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken her sene olduğu gibi bu sene de çiftler hediye almak üzere kuyumcuları tercih ediyor. Fakat bu sene dalgalanan ekonomi ve altın fiyatlarının yüksek olması sebebiyle Çanakkale’deki kuyumcular bekledikleri ilgiyi göremiyor.
Temizay Kuyumculuk mağazasının sahibi Timur Ay, “Sevgililer Günü hepimiz bugüne istinaden yıllardır hazırlanıyoruz. Bugün ve haftası içerisinde satışlarımızın artması konusunda herkes kendi çapında vitrinlerinde bir takım uygulamalar yapıyor, bir takım kampanyalar yapıyor ve bugüne karşı piyasanın bize vermiş olduğu sorumluluklara hazırlanıyoruz. Yalnız ülkedeki krizin ve dünya üzerindeki krizlerin neticesinde şu an açıkçası bariz bir şekilde Sevgililer Günü alışverişini hissettirecek piyasa şartları oluşmamış vaziyette” dedi.
 
“ÇARŞI ESNAFLARI OLARAK HAZIR BEKLİYORUZ”
14 Şubat Cuma gününe yaklaştıkça satışların biraz daha yükselmesini umduklarını söyleyen Timur Ay, “Bütün Çanakkale kuyumcuları olarak piyasa şartlarına hazırlıklı vaziyetteyiz. Çanakkale halkının bu alışverişteki tercih noktasında Çarşı esnafları olarak hazır bekliyoruz” diye konuştu.
 
“EKONOMİK VE ÖZEL ÜRÜNLER VİTRİNLERDE HAZIR BEKLİYOR”
Hediye tercihi için kuyumculara gelen müşterilerin ise ekonomik ürünler tercih ettiklerini belirten Ay, “Ekonomik krizlerin getirdiği sonuç hem de altın fiyatlarının çok yüksek fiyatlarda olması, daha çok 1,5, 2, 2,5 gramlık ürünler gidiyor. Pırlantalı ürünlerde de spesifik çok özel bagetli ürünler var, tek taşlı ürünler var onlara karşı talep artıyor. Bu tip ekonomik ve özel ürünler Sevgililer Günü için vitrinlerde hazır bekliyor” ifadelerini kullandı.
 
“ÖZEL HAZIRLANAN ÜRÜN GAMLARI VAR”
Timur Ay, kendi çalıştıkları firmaların da kampanya uygulamaları yaptıklarını ve kişilerin gelip fikir alabileceklerini de ekleyerek, şunları söyledi: “Bugünlere özel hazırlanan ürün gamları var. Bu ürün gamlarını dükkanlarımıza hazır vaziyette. Müşterilere önemli olan bu ürünlere olan talebini bize yansıtmaları yeterli.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN