Esenler Mahallesi Attila İlhan Caddesi’nde bulunan Serinkent Durağı’nın arka tarafında bulunan trafo etrafında, kedileri beslemek ve soğuklardan korumak amacıyla vatandaşların yapmış olduğu yardımlar farklı bir sorunu ortaya çıkardı. 

Attila İlhan Caddesi çevresinde oturan vatandaşların duyarlı davranışları ile sokak hayvanlarına kış aylarında barınma ve yiyecek sağlamak istemesi Serinkent Durağı’nın arka tarafından olumsuz görüntülere sebep olmaya başladı. Sokak hayvanlarına karşı duyarlı davranmak isteyen vatandaşlar, ev yemeği artığı, çeşitli malzeme ve kolileri buraya yığmaya başladı. Düzensiz bir görüntüye bürünmeye başlayan yer, aynı zamanda yenmeyen yemek artıklarından ötürü sağlık açısından da tehdit unsuru teşkil edildiği yönünde vatandaşlar uyarılarda bulundu.
 
Çevrede oturan vatandaşların beyanına göre ise, sokak hayvanlarını beslemek istediklerini ama düzenli olması açısından Çanakkale Belediyesi’nin bu konuma Kedi Evleri koymasını talep ettikleri belirtildi. Daha korunaklı bir bölge oluşturulması sayesinde hem durağı kullanan vatandaşların hem de sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşayabileceğini söyleyen vatandaşlar, sokak hayvanlarını besleyebilmek adına basit araç ve gereçlerle düzenin sağlanabileceğini ifade etti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN