Balkan pazarlarımızda süregelen işbirliklerimizin devamı ve güçlendirilmesi yönünde yoğun çalışmalarına devam eden ÇATOD, Sofya’da Holiday & Spa Expo turizm fuarına katılacak. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, “Balkan pazarı Çanakkale turizmi açısından çok büyük bir önem ifade ediyor. Özellikle son 15 sene içerisinde ÇATOD olarak Balkan coğrafyasına çok yoğun bir şekilde fuarları ziyaret etmekte, burada çok önemli iş birliktelikleri geliştirmekteyiz. Bunun sonucunda da bölgemiz bu pazarlardan önemli miktarda turist almakta. Bunun en güzel göstergelerinden bir tanesi son 4 senedir, bizim ölü sezon diye tabir ettiğimiz dönemlerde Çanakkale’de binlerce Balkan turist yılbaşını Çanakkale’de geçirmekte ve bu ülke ekonomisine çok büyük bir katma değer sağlamakta” ifadelerini kullandı.
 
“BALKANLARLA ÇOK BÜYÜK BİR İLETİŞİM YÜRÜTÜYORUZ”
“Konu sadece yılbaşı ile sınırlı değil. Çanakkale, bütün yıl içerisinde özellikle yaz aylarında, Haziran ayında başlayıp Ekim sonuna kadar devam eden yaz tatillerinde de Balkan turistin önemli bir tercih noktası olmaya başladı bu çalışmaların neticesinde” diyen Aydeğer, “Bizler de özellikle yurtdışından gelen turizmin gelişmesi amacıyla Balkanlarla çok büyük bir iletişim yürütüyoruz. Balkanlarda gerçekleştirilen iki önemli fuardan bir tanesi Sofya’da gerçekleştirilen Holiday & Spa Expo dediğimiz fuar. 12-13-14 Şubat tarihlerinde üç gün sürecek. 14 Şubat tarihinde bizler özel bir salonda, Bulgaristan’ın tüm tur operatörlerine ve seyahat acentalarına Çanakkale ile ilgili bir sunum yapacağız ve daha sonra da katılımcı arkadaşlarımız ile birlikte oradaki acentalarla birebir toplantılar gerçekleştireceğiz. Böylelikle bölgenin daha çok tercih edilebilir bir nokta olması için görüşmeler yürüteceğiz” dedi.
 
HEDEF BİR HAFTA VE ÜZERİ KONAKLAMANIN ARTMASI
Aydeğer, bir diğer isteklerinin ise gelen turistlerin Çanakkale’de konaklama süresinin uzaması olduğunu belirterek, “Çanakkale- Balkan turizminde genellikle bir gece Ege’ye ve Akdeniz’e geçiş noktasında, bir de dönüşte olmak üzere 2 gece kullanılıyor. Bu aşamada diğer önemli hedefimiz, bir hafta ve üzeri bu bölgede konaklayacakları tatil destinasyonu olarak tanıtmak. Onun için adalarımız, Çanakkale sahilindeki kıyılarımız, Assos’umuz gibi bütün noktalarımız organizasyonlar için de uygun alanlar. Bu çerçevede de görüşmeler yürütüyoruz. Umut ediyorum bölgemiz ve ülkemiz açısından faydalı bir fuar geçer” diye konuştu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN