14 Şubat Sevgililer Günü için İrem Derici ve Sinan Akçıl ile bir düetin geldiğini müjdesini veren Ceceli, farklı projeler için hayranlarına ‘hazır olun’ dedi.
 
Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, sosyal medyada ünlenen Emir Şamur’a ait ‘Saçma Sapan’ şarkısını yorumlaması ile dinleyicilerinin karşısına çıktı. Ceceli, artık müzik piyasasının değiştiğini söyleyerek, yeni şarkısı hakkında açıklamalarda bulundu. “Ben çocukluğumda hobi olarak başladım ama sonra baktım tüm hayatımın müzik üzerine inşa edilmiş” diyen Ceceli, “Sevdiğim işi yapıyor olmanın çok büyük bir artısını yaşıyorum çünkü günümüzde farklı meslekler yapabiliriz fakat yaptığımız işi sevmeyebiliriz. Ben müziği çok seviyorum, müziğin var olduğu her platformda olabilmeyi ve bir katkı sunabilmeyi seviyorum. O yüzden kendimi çok şanslı hissederim. Müziği adeta iş gibi değil de hayatta en çok sevdiğim şeyi yapıyormuş gibi hissediyorum” diye anlattı.
 
“DEĞİŞİME AYAK UYDURAN SANATÇILAR OLMALIYIZ”
Ceceli, “Müzik piyasası bir değişim geçiriyor. Bunu bir kabuk değişimi diyebiliriz ama dinleyicilerimizin ilk etapta müziğe verdiği reaksiyonun değiştiğini söylemek gerekiyor. Bu değişime ayak uyduran sanatçılar olmalıyız. Fazla şarkı ortaya çıkmıyor, çıkan şarkıların başarı grafikleri de ortada. Ama biz bu çıtayı biraz daha yükseltmek için, popüler müziğin ayakta kalmasını sağlamak için ve en önemlisi dinleyicilerimize güzel şarkılar sunabilmek için canla başla çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
“GÜNCEL MÜZİKAL TINILARLA BİRLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIM”
‘Saçma Sapan’ şarkısının müthiş bir şarkı olduğunu söyleyen Ceceli, “İnternette 174 milyonun üzerinde izlenmesi var. Bizim için aslında bu ilk, iyi bilindiğini varsayarak hareket ediyoruz ama şunu gördüm sosyal medya da çok ciddi başarıya ulaşmış, ana akımda şarkıdan haberi olmayanlar var. O yüzden de dedik ki, bu kadar iyi, hikâyesi derin bir şarkı neden daha geniş mecralara yayılmasın? Bu yüzden tekrar yorumlamaya karar verdik. Şarkıyı güncel müzikal tınılarla birleştirmeye çalıştım. Biraz daha günümüzün R&B, hiphop tınılarını bu şarkıda duyacak dinleyicilerimiz” ifadelerini kullandı.
 
“ROMANTİZMİN DİBİNE VURUYORUZ”
Ceceli, ilerleyen zamanlarda gelecek projelerinden bahsederek, “2019’u güzel kapattık. Özellikle ‘Mühür’ ve ‘Bedel’ bizi belki de geçen senenin en flaş noktalarından birisine getirdi. Aynı şekilde 2020’yi de bu şekilde hayal ediyoruz. Şarkıları hazırlıyoruz bir yandan. Albüm görevinde değiliz artık. Şarkıları teker teker paylaşmayı daha doğru buluyoruz çünkü bir albüm ve single’ın tükenme süresi aynı. Dinleyicilerimizin de zevklerini göz önünde bulundurarak, bizi daha iyi şarkı bulmaya motive ediyor teker teker şarkı çıkarmak. Niyetimiz üç ayda bir dinleyicilerimize yeni şarkılar sunmak ama tabi üç ayı bulmadan 14 Şubat’a İrem Derici, Sinan Akçıl, Mustafa Ceceli üçlüsüyle yeni bir şarkı geliyor. Romantizmin dibine vuruyoruz bu şarkıda. Bu benim genelde söylediğim tarzın biraz dışında fakat bizim dinleyen insanlara buna hazırlıklı olun diyoruz çünkü müzik, çok ciddi bir değişim geçirdi. Zaman zaman ters köşe sürprizler yapmaya devam edeceğim” dedi.
 
Gülçin AKIN