Birçok farklı çeşit ile müşterinin karşısına çıkan Koçak Gold, bu sene de Sevgililer Günü için hazırlamış oldukları çeşitleri ile göz kamaştırıyor. Koçak Gold Atalar Kuyumculuk dükkanı sahibi Atanur Ülker, son sene altın fiyatlarındaki artıştan dolayı gram azaltarak çeşitli modellerde takıyı müşterinin isteğine sunduklarını söyledi. Ülker, “Hediyeleşmenin en güzel olduğu, sevenlerin birbirine hediye aldığı bir dönem. Biz de gram fiyatın artmasından dolayı, ürünlerimize biraz daha farklı özellikle güncel modellerde, gramlarını biraz daha uygun tutarak, daha renkli modelleri yaptırdık. Koçak Gold olarak pırlantalı ürünlerde kampanyalar yapıldı. Bu ürünler genelde tarafların kar marjlarından fedakârlık yaparak. Ayrıca bu sene kredi kartına 8 ay taksitin gelmiş olması da satışlarımızı artı yönde etkileyeceğini düşünüyoruz. Tek temennimiz altının çok absürt bir şekilde fiyatının artmaması” diye konuştu.
 
“İYİ BİR MARKANIN ÜRÜNÜNÜ, UYGUN FİYATA ALABİLECEKLER”
Fiyatlarla ilgili bilgi veren Ülker, “Bugün baktığımız zaman ortalama bir hediye, yaklaşık bir yüzü 350-400 lira başlayan fiyatlarla. 14 Şubat için hazırlanan özel koleksiyonlar 300 ile bin lira arası modeller tercih edildi. Bunun muadil hediyelere baktığınız zaman da bunların gayet uygun. En azından iyi bir markanın ürününü, uygun fiyata ve taksitli olarak alabilecekler” diye anlattı.
 
“MARKALARDAN ÜRÜN VE FİYAT BİLGİSİ ALMASINI TAVSİYE EDİYORUZ”
“Pırlanta her yıl tüketimi artan bir ürün. Bu şekilde firmalar ürün çeşitliliğini arttırabiliyor” diyen Ülker, “Fiyatlarını kendi satın alma güçlerine göre taş boyutları ile modellerle revize edip daha satın alınabilecek ürünleri çıkarıyorlar. Önemli olan bu ürünleri nerede alacağınız. Israrla aynı şeyi söylüyoruz; iyi markalardan alışveriş yapın. Kullanım sonrası oluşabilecek faktörlerde veya bir pırlantanın alım satımında avantaj sağlamasından dolayı hediye almak isteyen kişilerin öncelikle markalardan ürün ve fiyat bilgisi almasını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“ÖZEL ÜRETİLMİŞ OLAN ÜRÜNLERDE ARTIŞ BEKLİYORUZ”
Ülker, Sevgililer Günü için tercih edilen hediyelerle ilgili bilgi vererek, “Özellikle Sevgililer Günü için, gram ve fiyat yönünden baktığımızda kolye, bileklik ve yüzün en çok tercih edilen grup. Hediye yönünden en çok satılan ürünler ama biz bu sene Koçak Gold’un kendi yaptığı kampanyalardan dolayı, bugüne özel üretilmiş olan ürünlerde artış bekliyoruz. Pırlanta tüketimi yüzde 9 ile yüzde 12 arasında artış gösteriyor. O yüzden pırlantalar da tercih edilecektir. Ama herkesin pırlanta alması beklenemez. Bu sebeple biz aynı kalıpları, aynı ürünleri ama yarı değerli taşlarla modellerini yaptırdık. Kişiler hangisini tercih ederse, bütçeleri hangisine uygunsa, satın alırken üzülmeyecekleri model grubu oluşturduk. Sosyal medya ve SMS’ler ile bu kampanyaları duyuruyoruz. Çok güzel geri dönüşler aldık. Özellikle sosyal medya kısmında kişilere daha profesyonel olarak yansıtmaya çalışıyoruz” dedi.
 
“KADINLAR GÜNÜ İÇİNDE DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ÇEKİLİŞ ETKİNLİĞİMİZ VAR”
Sosyal medya üzerinden çekiliş düzenlediklerini anlatan Ülker, “Sevgililer günü için bir çekilişimiz vardı. 12 Şubat’ta (bugün) sonlanacak ve şanslı takipçilerimize hediyelerini takdim edeceğiz. 8 Mart Kadınlar Günü içinde düşündüğümüz çekiliş etkinliğimiz var. Hem özel günlerimizi anmamıza vesile olacaktır hem de takipçilerimize heyecan verecektir” diyerek herkesi özellikle koleksiyonları görmek ve fikir almak için mağazaya davet etti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN