Birçok ünlü şarkıcının okuduğu parçaların sahibi olan Melda Gürbey, vaktinin geldiğini söyleyerek şarkılarını seslendirmeye karar verdiğini söyledi. Bu karar sürecini dinleyicileri ile paylaşan Gürbey, “Aslında müzik öğretmeniyim ve şu anda da devam ediyorum. 2017’den beri şarkılarım aslında çalınıyor. Şarkılarda buluşmak çok kıymetli, özel bir yetenek olarak görüyorum ve insanlara neler verebilirim diyerek böyle güzel şarkılara imza attım. Böyle güzel isimler, kıymetli dostlar seslendirdi hep şarkılarımı. Bir tane de ben yapayım içimde kalmasın dedim. Bu şarkıyı kendim okumak istedim ve böyle ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.
 
“SEVEN SEVDİĞİNİ YORMASIN DEDİM”
“Nakaratı özellikle beni alıyor götürüyor diye çok duyuyorum” diyen Melda Gürbey, “ ‘Beni sen kaybettin’ sözünü bastıra bastıra söylüyorsunuz diyorlar. Tam benim duygumun dinleyicilere geçmesinin tarifini anlatamam. Gerçekten seven sevdiğini yormasın dedim işte. Hayat yeterince zor, onu daha da zorlaştırmaya gerek yok. Ama işte insanlar ego problemleri devreye giriyor bazen başka şeyle giriyor, güzel aşklar yitip gidiyor. Keşke hiç kimse kimseyi kaybetmese” şeklinde konuştu.
 
“ÇOK GÜZEL BİR SLOW POP ŞARKI ÇIKTI”
Gürbey, şarkının içinde arabesk tınıları olduğunu belirterek, “Benim okuyuş tarzımla da alakalı, nağmeleri de öyle yaptığım için. Araya canlı gitarlar ve canlı yaylılar girince güncel sound’un üzerine çok güzel bir slow pop şarkı çıktı. O yüzden ben de içimde tutamadım ve hemen dinleyicilerle paylaşmak istedim” diye konuştu.
 
“HAREKETLİ, OYNAYACAĞIMIZ BİR ŞARKI HAZIRLIYORUM”
Farklı projelerle dinleyicilerin karşısına çıkacağını söyleyen Gürbey, “Gerek solist arkadaşlarımın seslerinden duyacağınız şarkılar geliyor, gerekse benim sesimden duyacağınız yaz şarkısı, hareketli, oynayacağımız bir şarkı hazırlıyorum. Üretmeye devam ediyorum. Yazmak benim en büyük emellerimden bir tanesi. Hayatım boyunca da böyle olacak. Yazmaya ömrüm boyunca devam etmek istiyorum. Şu anda sahne almıyorum ama önümüzdeki günlerde kesinleşince tarihleri Instagram hesabımdan yayınlayacağım. Daha yeni ısınıyorum, mutfaktan ön plana çıkma benim için bir süre alabilir” şeklinde anlattı.
 
“YENİ OLUŞUMLARIN HEYECANINI TAŞIYORUM”
Duygularına dair de açıklamada bulunan Melda Gürbey, “Geçmişte yaşadığım büyük bir aşkın esintilerini bugüne kadar yazmıştım. Şimdi o sayfalar da kapandığı için yeni oluşumların heyecanını taşıyorum. Şimdi de belki de bunlarla ilgili şarkılar yazmaya başlayacağım. Aşk çok kıymetli bir şey, hayatta kaç kere âşık oluyoruz ki zaten. İnsan yaşadığını hissediyor, umarım herkes âşık olduğumuz kişiyle birlikte oluruz. Aşkın her hali çok kıymetli. Bu illa sevgiliye duyulan aşk da değil bu arada. Hayatı da sevebiliriz. Kendimizden başlayıp her şeyi sevebiliriz, sevmek zaten anahtar” dedi.
 
Gülçin AKIN