Soğuk günler geçiren Çanakkale’de Şubat ayının ikinci haftasında yağmur bekleniyor. Lodos ile birlikte hava sıcaklıklarının da artması tahmin ediliyor. Meteorolojinin 11 Şubat Salı ve 15 Şubat Cumartesi günlerini kapsayan 5 günlük hava tahmin raporunda Çanakkale ve ilçelerinde 3 gün aralıklarla yağmur beklentisi yer alıyor.
 
Dünü çok bulutlu geçiren Çanakkale’de bugün (11 Şubat Salı) de aynı şekilde geçecek. Lodos rüzgarlarının etkisiyle sıcaklıklar da artacak. Hava sıcaklıkları en düşük 9 en yüksek 17 derece olacak. 12 Şubat Çarşamba gününden itibaren yağmurlar düşmeye başlayacak. Kent merkezinin yanı sıra tüm ilçelerde yağış bekleniyor. Sıcaklıklar en düşük 10 en yüksek 18 derece hissedilecek.
 
13 Şubat Perşembe günü de yağmurlu hava sistemi etkisini sürdürecek. Şehir merkezi ve tüm ilçeler yine bu yağıştan nasibini alacak. Sıcaklıklar 9-14 dereceler seviyesinde olacak. 14 Şubat Cuma yağmur etkisini kaybetse de hava çok bulutlu olacak. Ancak 15 Şubat Cumartesi günü yağmurun yedinden geri dönmesi bekleniyor. Sıcaklıkların da en düşük 6 en yüksek 12 derece olması tahmin ediliyor.
 
Sevi Gözay UĞURLU