Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Çanakkale İl Başkanlığı için Metin Ümit Ural da adaylığını açıkladı. Ural açıklamasında; “Ben değil, biz olmak için adayız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu iktidar yürüyüşünde liderlerin siyaseti değil, siyasetin liderler yaratması için adayız” ifadelerini kullandı.

23 Şubat’ta yapılacak CHP Çanakkale İl Kongresinde mevcut başkan ve yeniden aday olan İsmet Güneşhan’ın karşısına rakip olarak inşaat mühendisi Metin Ümit Ural çıktı. Daha önce CHP’den Çanakkale Milletvekili adaylığı bulunan Ural, parti il binasındaki basın toplantısında il başkanlığına adaylığını açıkladı. Adaylık açıklamasında; CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Merkez ilçe Başkanı Ali Uyanık ve çok sayıda partili de yer aldı.

Ural adaylık açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bizler Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı, emperyalizme karşı tarihin en büyük direnişinin gösterildiği bu topraklardan partimizi iktidara taşımak için adayız. Cumhuriyet Halk Partisi her bir üyesinin sesi olmak, katılımcı özgürlükçü demokrasi anlayışını yaşama geçirmek için bu yola çıktık. Ülkemiz gerçekten çok zor günlerden geçiyor.  Siyasetin çok kirlendiği, ekonominin battığı, adaletin katledildiği, işsizliği insanımızın canına bile kıydıran çok önemli seviyelere ulaştığı, eğitim sisteminin tamamen çöktüğü, dış ilişkilerimizde ise altından kalkılamaz yanlışların içinde olduğumuz biir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Bizler de ülkemizin bu çok zor koşullar altında kongreler sürecimizi gerçekleştiriyoruz. Bu süreç, partimizi iktidara taşıyacak kadroların oluşum sürecidir. Farklılığımız, zenginliğimiz olacaktır. Halkımız bizden iktidar bekliyor. İktidara giden yol; mücadeleden, dokunmaktan, kucaklamaktan ötekileştirmemekten geçiyor. Bunu örgütlerimizle, yerel yönetimlerimizle ve en uzak noktalardaki üyelerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Hep birlikte büyüyeceğiz ve çoğalacağız. Buna inancım tamdır. Partimiz, ülkemiz siyasetinde de çok önemli bir görev üstlenmiştir. Bu görev; laik ve demokratik Cumhuriyeti korumak, parlamenter sistemde hak, hukuk ve özgürlüklerin olduğu, her kesimden her insanımızın mutlu yaşayacağı, kavgasız barış içinde bir ülke yaratmak, gelecek planlamaktır. Bunun için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi dehası, ustalığı ile kurulan Millet İttifakı ve demokrasi bloğu Türkiye’yi saray boyunduruğundan koruyacaktır. Biz partililere düşende bulunduğumuz her yerde, her zaman bu çizgiyi güçlendirmek olacaktır. Aslında bu adaylık bir yarış değildir. Bu bir bayrak değişimidir. Bizler kurucu önderimiz ve partimizin ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik ve demokratik Cumhuriyete ve ilkelerine bağlı kalmak için adayız. Katılımcı siyaseti ve ortak aklı işletmek için adayız. Hak, hukuk, adalet ve özgürlük mücadelesini sözde değil, özde vermek için adayız. Emeğin en yüce değer olduğunun bilinciyle, demokratik kitle örgütlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla haklar, özgürlükler ve demokrasi mücadelesinde yan yana, omuz omuza olmak, mücadele etmek için adayız. Ben değil, biz olmak için adayız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu iktidar yürüyüşünde liderlerin siyaseti değil, siyasetin liderler yaratması için adayız. Gelecek bizim ellerimizde biçimlenecek. Güneş bizim ellerimizde doğacak. Bu topraklar partimizin özgürlük ve demokrasi mücadelesiyle aydınlanacak.”
Metin Ümit Ural, parti binasının önünde toplanan kalabalığa yönelik de adaylığıyla alakalı bir konuşma gerçekleştirdi.

 Gülçin AKIN