‘Geri Gelme’ şarkısı ile yepyeni bir çıkış yakalayan Işın Karaca, yeni şarkısı ve kendisine dair ayrıntıları hayranları için paylaştı. Bu sene çok fazla projesi olduğunu söyleyen Işın Karaca, “Bu sene durmuyorum, bu sene çalışma yılım” ifadelerini kullandı.
 
Söz ve müziği Zeki Güner’e ait olsan ‘Geri Gelme’ şarkısı ile sevenlerine sürpriz bir çıkış yapan Işın Karaca, çektiği video klip ile de dijital platformlarda yerini aldı. Işın Karaca, “Artık yaşam çok sentetik, bu yüzden en steril haliyle şarkı söylemeye çalışıyorum, bu da öyle bir şarkı. Aslında amacım başka başka duygular atmak ortaya. Herkesin bir görevi var ya hayatta, kimisi eğlendirir kimisi düşündürür. Benimki de biraz düşündürmek işte” dedi.
 
“IŞIN BİR ŞEY YAPMIŞSA İÇİNDE KALİTE KOKUYORDUR”
“Ben 25 yıldır müzik piyasasındayım. 200 yakın vokal yapmışım, 150’ye yakın reklam jingle’ı okumuşum, film müzikleri yapmışım, hep müzikle oldum” diyen Karaca, “Başka bir yerde olmayı da sevmedim aslında. Piyasa buraya gidiyor, bunu da yapalım demişliğimiz de var ama hiç dinleyenleri kırmadım. Işın bir şey yapmışsa içinde kalite kokuyordur, dedirtmişimdir sağ olsun. Edebiyata, müziğe, gerçek duygulara hitap etmeye çalışıyoruz. O yüzden değişmeyeyim şu saatten sonra. Yeniçağ böyleyse bana ne. Zaten radyoları açtığında bir tane ses dinliyormuşsun gibi geliyor bazen bana. Yeni şarkıcıları ayırt da edemiyorsun artık” şeklinde konuştu.
 
“ZAMAN BULDUKÇA URLA’YA KAÇIYORUM”
Karaca, özel hayatına dair fikirlerini de paylaşarak, “Son 1 yıldır işim yoksa sokağa çıkmıyorum. Ben İstanbul’da Bağdat Caddesi’nde yaşıyorum, ulaşımı daha kolay diye nitelendiriyorum. Araba kullanmıyorum sinirlerim bozulması diye, her yere yürüyerek gidiyorum. Toplu taşıma kullanıyorum ama oradaki insanlar da düşüncesiz. Çok acayip bir dönemdeyiz. Ben zaman buldukça şu sıralar Urla’ya kaçıyorum. Orası bana çok iyi geliyor. Çanakkale’deki köyler de iyi geliyor. Gezerek köylerden kışlık erzaklarımı alıyorum. İstanbul o kadar karmaşık ki yoruyor bizi” ifadelerini kullandı.
 
“DÖRT KADININ GÜCÜ”
Sosyal medya profilinde Demet Akalın, Deniz Seki, Cansu Kurtçu ile birlikte çekildikleri paylaştıkları fotoğrafın detayını anlatan Işın Karaca, Sevgililer Günü’ne çok güzel bir şarkıyla geleceklerini söyledi ‘Kadının Gücü’ yazarak paylaştığı fotoğrafın içeriğine dair, “Kadının gücüne çok inanıyorum. Kadın yuvayı döndürür, kadın bilir eve girecek yemeği, çocuğun giyeceği kıyafeti… Daha naifiz erkeklere göre ama fiziksel kas olarak daha naifiz. Ruhumuz daha incedir, çok fonksiyonel işler yapabiliriz. Bunu yapabiliyoruz çok şükür ama bir taraftan da dört güçlü kadının yaşadığı hayatlar çok zor. Dört kadının gücü… Hepimizin hikayesi aynı aslında. Hepimizin canı çok yanmıştır. O yüzden hayat hakikaten bir gün o da bugün. Bu yüzden Demet Akalın, Deniz Seki, Cansu Kurtçu ve ben bir araya gelip bir şarkı çıkarıyoruz Sevgililer Günü için. Metin Arolat da klibini çekecek haftaya. Çok keyifli bir iş” diye anlattı.
 
20 YIL İÇİN SENFONİ ALBÜMÜ GELİYOR!
Işın Karaca, birçok farklı proje ile dinleyicilerinin karşısına çıkacağının müjdesini vererek, “Bu sene çok arka arkaya işlerim çıkıyor. Seneye 20.yılımın, bunun için de senfoni albümü hazırlıyoruz. Işın Karaca’nın en iyi şarkılarını da senfoni formatında dinlemek başka bir ayrıcalık olacak. O da çok keyifli bir iş. Bu yaz için yine Orhan Gencebay şarkısı geliyor. Bu sene durmuyorum, bu sene çalışma yılım” dedi.  
 
“NE CAN YAKICI İNSANLAR VAR!”
Teknolojinin gelişmesi ile hayatın bir parçası haline gelen sosyal medya hakkında düşüncelerini paylaşan Karaca, “Benim en iyi bildiğim şey müzik. Beğenilir beğenilmez. Eleştiri yapıcıysa sonuna kadar açığım. Ama bu klavye delikanlılığına bir gıcığım ki. Herkes oturduğu yerden sallayabiliyor. Ne can yakıcı insanlar var! Çok üzülüyorum, mesela genç biri bana küfretmiş. Diyorum ki annen, baban bunu okusa o kadar üzülür ki! Yapma bunları diyorum. Sonra mesajla özür diliyor ama yapma diyorum. Yapma çünkü hayat böyle bir şey değil. Kırarak, dökerek yaşadığımız bir şey değil hayat. Üst üste tuğlaları koyarak büyüyoruz. Yıkarsan olmaz ki! Hep sil baştan oluyor bütün duygular, o zaman gelişemez, sevgiyi aşkı bilemez. O yüzden çok sinir oluyorum bu yeniçağın getirdiği sosyal medyanın kötü taraflarına” şeklinde konuştu.
 
“MUTSUZ OLDUĞUM YERDE DURMAYACAĞIM ARTIK”
Işın Karaca, duygularını açığa vurarak, şunları söyledi: “Kadın ve erkek bir ilişki yaşıyor. Erkek ilişkiden gider acısını sonra yaşar. Kadında öyle değildir. Kadın, ilişkiyi içinde yaşar, bitirir ve kadın gittiğinde gitmiştir. Dönüşü yoktur, çok enteresan bir şey. Ben hayatım boyunca herkes kadar payıma düşen bütün acıları yaşamışımdır.  Ben hayatımda şöyle bir karar verdim; ben üzülmeyeceğim. Hayat o kadar kısa ki, yüreğime ağır bir şey geldiği zaman artık orada durmuyorum. Bu sadece ilişkiler için geçerli değil, dostluklarım için de, bulunduğum ortamlarla da alakalı. Ben artık duygularımın kirlenmesine müsaade etmiyorum. Ben çocuklarımla çok mutluyum. Benim hayattaki en büyük lüksüm, gece başımı yastığa koyduğumda tüm sevdiklerim sağlıklı ya, şükürler olsun. Bütün samimiyetimle söylüyorum. Aşk konusunda pek becerikli değilim, bir şeyi yanlış yapıyorum. Artık bu zinciri kırmak istiyorum, mutsuz olduğum yerde durmayacağım artık.”
 
Gülçin AKIN