Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) il kongresi sürecine girilirken, eski milletvekili Ahmet Küçük sosyal medyadan yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

23 Şubat’ta yapılacak CHP İl Kongresi için mevcut il başkanı İsmet Güneşhan ile birlikte 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili adayı olan Metin Ümit Ural, il başkanlığına talip olduklarını ilan etti. Geçen dönem olduğu gibi bu kongrede de iki grubun karşı karşıya gelmesi bekleniyor. Ülgür Gökhan’ın başını çektiği belediye grubunun Metin Ümit Ural’ı destekleyeceği konuşulurken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile ekibinin de İsmet Güneşhan’ın arkasında olduğu biliniyor.

Kongre tarihi yaklaşırken çok sayıda partili özellikle sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla saffını belli ederken tahminle de yürütüyor. Bunlardan birisi de Biga delegesi üzerinde etkisi olduğu bilinen CHP’nin Çanakkale eski milletvekili Ahmet Küçük oldu. Küçük kalpli bir tema üzerine gülücük ve kalpli gözler içere smile ile yaptığı kongre yorumunda ; “Çanakkale CHP de şimdi İl kongresi zamanı. İki ucunu denk getiremeyenler derin hayaller kuruyor. Sürpriz olmaz. Güneşhan rahat kazanır” ifadelerini kullandı.

Ersan KÜÇÜKKURU