Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde yapılan kongreye CHP Genel Başkan Yardımcıları Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin yanı sıra partililer katıldı.
Kongrede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “2015’te biz milletvekili seçildikten sonra örgütümüzün ve halkın takdiriyle çok şey değişti Çanakkale’de. Hep birlikte mücadele ettik delege seçimlerinde hatırlayın. Sandık koruyorduk tüm mahallelerde. İptal edilen delege seçimleri ile ilgili kararları MYK’da kaldırttık. Bunları hep birlikte yapmadık mı? Biz o mücadeleyi vermeseydik, bu gün Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İl Başkanı İsmet Güneşhan, o mücadele sonucunda seçildiler.  Bu birlik beraberlik şimdi niye bozulsun. Sayın Başkan Ülgür Gökhan ile oturduk konuştuk. Merkez ilçede adayımız Ali Uyanık. Başarılı başkanlarımızla devam edelim ile de İsmet Güneşhan. İkimiz bunları konuştuk. Ama bizim konuşmamız yetmez. Biz iki kişimi karar vereceğiz. İlçeler aday çıkartabilir. O ayrı bir konu. Biz birlikte yürüyen, bir ekip olarak, bu birliktelik uyum bozulmasın dedik. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Ali Uyanık ile konuşmasının temelinde bu yatıyor. Bugün tek adaylı bir kongre yaşıyoruz. Bu da harika bir kongre. İl kongresinde adaylar çıkacak. Çıksın, çıkmalı.  İl kongresinde uzun uzun konuşuruz daha konuşacağımız çok şey var” dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise şunları söyledi; “Karşılıklı düello yapıldı. Artık biz bu düellonun tarafı değiliz. O konu kapandı. Biz kongremizi ve ilerideki süreçlerimizi tamamlamak noktasında devam ediyoruz. Bu kongre yapılırken mevcut merkez ilçe yönetimi 2 tane seçim geçirdi.  Her iki seçimden de bence başarıyla geçtiğine inanıyorum. Özellikle beni ilgilendiren yerel seçimler açısından bakarsak, başarılı bir yerel seçim geçirildi. Belediye başkanlığında Çanakkale’de ve Kepez’de 2 yerde de açık ara farkla seçildik. Burada İYİ Parti’nin katkısını unutmayacağız. İl genel meclisinde 6 üyenin 4 tanesini alarak ve elbette ki mecliste birinci parti olmanın keyfini yaşıyoruz. Belediye meclisinde de ciddi bir çoğunluğumuz var. Rahat rahat yönetimi sağlıyoruz hep birlikte.”

Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ise; “İlçe kongresinin gelişmesi süreci ile ilgili parti disiplinini, hiyerarşinin, örgüt bilincinin bize emrettiği şekilde bu ana kadar benim azımdan hiçbir şekilde bu süreçle ilgili spekülasyon yapacak, yoruma açık, kamuoyunda hiçbir kelime bir harf çıkmamıştır. Bu konuda bir fikrimiz olmadığı anlamına gelmez. Biz Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün bir ayağıyız. Örgüt hiyerarşisinde davet edildiğimizde icabet ederiz. Bunu hiç kimseler tarafından korunmaya, anlaşılmaya, hoş görülmeye veya kızarak aşırı tepki göstermeye ihtiyacımız yok. Örgüt seçimleri bittikten sonra madem iktidara gideceğiz, o iktidar kendi içindeki sorunları çözmüş, halının altına süpürmemiş, sorularını gerçekten çözmüş, bulundukları konumları partinin geleceğiyle çeliştirmeyen  bilinç ve akılla ortaya konacak. Siyasetten hiçbir şey olmak zorunda değilim. Buradaki hiç kimsede vazgeçilmez değildir. Hanginiz kalp krizi geçirseniz yerinize 10 tane adam çıkar. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi değerlerle, kavramlarla yönetilir, oldu bittilerle değil.  96 yıllık çınarın koca gövdesini kimse sarsamaz. Buradan mevcut tel tel dökülen zavallı AK Parti iktidarına ekmek çıkmaz. Diğer 11 ilçe başkanım seçildiler. Ne mutlu onlara normal takvim dahilinde seçimlerini gerçekleştirdiler. Biz bir ara seçim yapacak mıyız, yapmayacak mıyız gittik geldik. Merkez ilçe kongremizin yapılmasında herkes sağ duyulu davranarak gereğini yapmıştır, bu kongrenin önünü açmışlardır. Önümüzdeki dönemde hiçbir şey bizim ortak amacımız, her konuşmayı dinlemeye çalıştım. Söyledikleri iktidar beklentisi. Bu bilinç çok güzel. 30 yılda bir gelir. Artık onun zamanındır. Bu fırsatı hiç kimse için, hiç birimiz, örgütümüz için bu genel girişi erteleme, bir şekilde gölgeleme şansımız yoktur. Merkez ilçe 6 bin 200 üyesiyle önümüzdeki karşımıza çıkabilecek bütün aşamalarda bir ve bütün olarak, önce tabanıyla mümkünse her bir bireyiyle, farklı alt siyasi gruplar, farklı görüştekiler, partiye küsmüşler hepsi bir bütün olarak keyifle bir arada olacağız. Biz bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın Diban Başkanlığını yaptığı kongrede konuşmalar gerçekleştirildi. Ali Uyanık güven tazeleyerek görevi bir dönem daha sürdürme yetkisini alırken, yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; Dilara Özdemir, Özgür Kurt, Caner Candan, Nursevim Azap, Can Topalsoy, Yıldıray Gürler, Ayşegül Yıldız, Birkan Arslan, Ömer Öztürk, Handan Gümüş, Kadir Orhan, Nurten Ezer, Mehmet Gezer, Süleyman Erte, Satı Üner, Tacettin Öz.

Gülçin AKIN