Çanakale’de ilk ve tek bebek spa merkezi olma özelliğini taşıyan Happy Feet Baby Spa Merkezi, Barbaros Mahallesi Ceviz Sokak’ta bebeklerin rahatlığı için çalışmaya başladı. Sağlıklı gelişimlerine büyük katkı sunan masajların yapıldığı ve hidroterapili floating havuzun yer aldığı merkezin detaylarını Happy Feet Baby Spa Merkezi’ni sahibi Tekmile Sevil Bilgiç anlattı.
 
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 312 saatlik bebek masajı ve masaj sertifikasını aldıktan sonra bebek spa merkezi açmaya karar verdiğini söyleyen Bilgiç, “3 yaşında oğlum var. Onu böyle bir merkeze götürmeyi çok istemiştim fakat Çanakkale de böyle bir merkez yoktu. Bu merkezi açmak için oğlumun biraz büyümesini bekledim ve doğru zamanda doğru yeri bulduğumda merkezimi açmak için kolları sıvadım. Boyasını, çerçevesini, anne emzirme koltuğunu, hepsini bir anne olarak seçtim. Merkezim için ince eleyip sık dokudum. Kendi evladıma kullanmadığım hiçbir şeyi merkezime gelen bebeklere kullanmıyorum” diye anlattı.
 
0-12 AY BEBEKLERE HİZMET
Bilgiç, 0-12 ay bebeklere hizmet verdiklerini belirterek, “Bebekler 12’ci aydan sonra yürümeye başladığı için onları jakuzilerde tutmak oldukça zor ve 12’nci aya kadar bebeklerle yapılacak aktiviteler yok denilecek kadar az olduğu için 0-12 aya hizmet veriyoruz. Hijyen bizim ilk önceliğimiz her bebek için artıcıdan gelen su ile dolduruluyor ve seans sonrası boşaltılıyor. Bebeklere özel hipoalerjenik vegan temizleyicilerle temizlenip sonraki senansa hazırlanıyor” dedi.
 
“OLDUKÇA GENİŞ BEBEK BAKIM ODAMIZ MEVCUT”
“Merkezimiz 3 bölümden oluşuyor” diyerek merkezin tanıtımını yapan Bilgiç, “Geniş ve ferah jakuzili odamız, büyük bir karşılama alanımız, aynı şekilde oldukça geniş bebek bakım odamız mevcuttur. Merkezimize gelirken sadece ebeveynlerimizden bebeklerinin günlük bakım çantalarını getirmelerini istiyoruz çünkü merkezimizde boyun simidi, bebeğin kilosuna uygun mayo bez, bebeklere özel en temiz içerikli bebe yağı, kremi ve pişik kremi, havlu mevcuttur. Aynı zamanda merkezimizde tartı ve ateş ölçerimiz de mevcuttur” ifadelerini kullandı.
 
“UYKUNUN DÜZENE GİRMESİ KOLAYLAŞIR”
Bebek spasının önemine de değinen Bilgiç, “Bebekler anne karnında yüzmeye alışkın oldukları için hiç yabancılık çekmiyorlar. Yararları da saymakla bitmez. Bebeğin sudaki direnci ile kas iskelet sistemi gelişir, uykunun düzene girmesi kolaylaşır. Dolaşım sindirim solum sistemi düzelir. Kolik sorunlarını düzene sokar. Bağımsızlığı ve öz güveni destekler” şeklinde konuştu.
 
“SİNDİRİME DESTEK OLUR”
Hidroterapili Floating sonrası bebek masajı uyguladıklarını söyleyen Bilgiç, bu masajın yararlarını ise şu şekilde sıraladı: “Bebeğinizi yatıştırır, ağlamasını azaltır. Bebeğinizin kas koordinasyon ve esneklik gelişimine yardımcı olur. Sindirime destek olur ve kolik, gaz ve kabızlığın hafifletilmesine yardımcı olur. Bebeğinizin gece uykusuna alışma ve daha derin alışma sürecini destekler. Burun tıkanıklığı ve diş çıkarma ağrısını azaltır. Vücut farkındalığı gelişir. Hem sizin hem de bebeğinizin rahatlamasına ve sakinleşmesine yardımcı olur. Merkezimizde toplam bir saat geçiriyor ailelerimiz. 20-30 dakika arası hidroterapi 10-15 dakika arası bebek masajı yapıyoruz. Bebek masajını ebeveynlerimizin isteği doğrultusunda model bebek üzerinde de gösterebiliyoruz.”
 
Gülçin AKIN