30 Ocak-2 Şubat? tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen ve turizm paydaşlarını bir araya getiren EMITT Fuarı’nda Çanakkale bu sene de başarıyla temsil edildi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı standı altında birleşen kentin turizm temsilcileri, fuarın güzel geçtiğini dile getirdi. Çanakkale Turizm Otelciler Derneği Başkanı Armağan Aydeğer ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, fuarla ilgili değerlendirmede bulundu.
 
ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, EMITT Fuarı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Dünyanın en büyük dördüncü turizm fuarı olan EMIIT, Perşembe günü kapılarını açtı. Bizler de Çanakkaleli turizm paydaşları olarak, bölgemizin tanıtımı için burada çalışmalarımızı sürdürdük. Fuarda Çanakkale turizmcileri olarak, Çanakkale Turizm Otelciler Derneği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile birlikte bir stant içerisinde yer alıyor. Burada ÇATOD üyeleri bölgemizdeki turistlik noktaların tüm ilgili paydaşlarımıza tanıtılması, anlatılmasıyla ilgili yoğun bir iletişim çalışması yürütüyorlar. Bunun haricinde yine Çanakkale’deki turizm ile ilgili ÇATOD üyelerimiz kendi özel stantlarında yine Çanakkale ile ilgili tanıtımları yapıyor. Bununla ilgili dört tane farklı özel firmanın da Çanakkale ile ilgili kendi ayrı stantları mevcut. Bunun haricinde de birçok toplantı, iş görüşmesini yürütmekteyiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Troya Müzesi bu yıl Avrupa Müzecilik Ödülüne aday ve Mayıs ayında belirlenecek olan sonuçlarda finalist. Bununda çok güçlü iletişimini yapıyoruz. Bizler Çanakkale turizminin özellikle kültür turizmi çerçevesinde büyümesi, güçlenmesi noktasında muhataplarımızla var olan potansiyelimizi paylaşıyoruz. 2020 turizm sezonunun bölgemiz için güçlü bir hareket oluşturması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“ALAN BAŞKANLIĞI’NIN BULUNDUĞU STANTTA ÇANAKKALE TEMSİL EDİLDİ”
TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik de fuarla ilgili, “Bu sene EMITT Fuarı’nın ilk günlerine turizm camiası adına güzel bir moral oldu. İlk günden itibaren ciddi bir yoğunluk ve talep aldık bölgemizle ilgili olarak. Çanakkale’deki firmaların, seyahat acentaların, otellerin kendileri de stant alarak katıldıkları fuarda yerli yabancı birçok profesyonel bulundu. Özellikle geçen yıla göre profesyonellerin daha çok ziyaret ettiği bir fuar dönemi yaşıyoruz. Dolayısıyla bu bizi ziyadesiyle mutlu etti. Resmi olarak Alan Başkanlığı’nın bulunduğu stantta Çanakkale temsil edildi. Burada yine Çanakkale STK’larından ÇATOD yerini aldı ve yine Çanakkale’deki seyahat acentalarının çoğunluğu da ve davetli katılanların çoğu da TÜRSAB’ın genel merkezindeki standında yer buldular. Bütün bölge turizmcilerinin fuarda bir adresi olması bizi çok mutlu etti. Herhangi bir eksiklik, herhangi bir sıkıntı yaşamadık. İstediğimiz gibi tanıtım yapabildik” yorumunda bulundu.
 
“GEÇEN YILA GÖRE BİR ARTIŞ OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ”
“Fuarda insanların en çok merak etiği köprünün ne zaman biteceği. Çünkü herkes artık Çanakkale’de daha az zamanda, üç saat gibi vakitte ulaşacağız bu bizim için çok kıymetli olacak dediler” diyen Çelik, “Troya Müzesi’ni çok merak ediyor insanlar hep bize gelen sorular bunlar. İç pazarda geçen yıla göre bir artış olacağını tahmin ediyoruz, daha fazla talep olacağını buradan aldığımız ön taleplerden anlıyoruz. Dolayısıyla güzel bir fuar geçirdiğimizi düşünüyoruz. ÇARO, ÇATUD, ÇATOD ve TÜRSAB Çanakkale turizmcilerin hepsi yöneticileri ile bu fuardaydı. Güzel bir fuar geçiriyoruz” şeklinde konuştu.
 
“ÇANAKKALE’YE DESTEK BOYNUMUZUN BORCUDUR”
Çanakkale turizminin tanıtımı ile ilgili olarak bir başka bilgi veren Çelik, “Kışın bölgemize en çok gelen özellikle yılbaşı tatili zamanında Bulgaristan ve Romanya’dan ciddi bir turist trafiği alıyor. Bu sene de 3 bine yakın Bulgaristan ve Romanya vatandaşı, yılbaşı tatilini Çanakkale’de geçirdiler. Otelleri doldurdular ve gala gecesi yaptılar. Dolayısıyla biz bu pazara çok önem veriyoruz. Bu pazarı da desteklemek amacıyla Çanakkale Valiliği, Bulgaristan Sofya’daki fuara stantla katılacak. Buradaki turizmciler orada yer alacaklar. Fakat yine ekonomik tedbirlerden ötürü bu sene stant olmayan ama en çok katılmayı sevdiğimiz geri dönüt aldığımız, Balkanlarda Bükreş’te yapılan Romanya Fuarı. TÜRSAB Genel Merkez Başkanımız Firuz Bağlıkaya’ya bölge başkanlığı olarak bir talepte bulunduk. Başkanımız da ‘Çanakkale’ye destek boynumuzun borcudur’ dedi ve Çanakkale turizmcilerine tanıtım yapmaları, bölgeyi anlatmaları ve anlaşmalar imzalamaları ile ilgili destek bulup bir stant açmaya karar verdi. Dolayısıyla biz Çanakkaleli turizmciler olarak TÜRSAB’ın bize verdiği destekle Romanya Bükreş Fuarı’nda da faaliyetlerimizi de kesintisiz devam ettirebileceğiz” dedi.
 
Gülçin AKIN