AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çan ilçesinde bir işyeri açılışında yaptığı konuşmada termik santraller konusuna değindi. Turan, özellikle baca sisteminde ve temiz havayla ilgili iddiasında büyük bir mesafe alınması sonrasında kapanmayanlardan bir tanesinin de Çan’daki santral olduğunu kaydederek, “Daha temiz havalı Çan’ı hep beraber inşa edeceğiz. Yani hem iş yapacağız, hem de sağlığımızı koruyup kollayacağız” dedi.   
 
Her açılışı hemşerileriyle buluşmak için bir vesile bildiklerini aktaran Turan, burada yaptığı konuşmada ülke ve Çanakkale gündemine ilişkin konulara değindi. Turan, “Siyaset yüz yüzde bakmaktır, gönül gönüle durmaktır. Biz her fırsat bulduğumuzda insanımızla beraber olmayı bir şeref biliyoruz. Çan bizim için herhangi bir ilçe değil. Sanayisiyle, tarımıyla, oku-yazar oranı en yüksek ilçe olması durumuyla, İlyada Destanında adının geçirilmesiyle Çan farklı bir ilçe. O yüzden büyüyen bu güzel ilçenin yanında olmayı da ayrı bir görev biliyoruz. Çan’da 1850 kayıtlı esnafımız var, önemli bir sayı bu. Geçen sene 258 yeni iş yeri aydı açılmış, bu da çok kıymetli bir oran. Bunun yanında 79 tane kapanmış. Açılanların daha fazla olması ekonomimizin de büyümeye başladığını, insanların istikrarlı yeni dönemi daha iyi yakaladığını gösteriyor. Faizler düşmeye başladı, yatırımlar artmaya başladı. Daha da iyi olacak inşallah” ifadelerini kullandı.
 
“ŞEHRİMİZİ, MEMLEKETİMİZİ KALKINDIRMAK İÇİN GEÇÇE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”
Turan şöyle devam etti; “Önümüzde 4 sene seçim yok. Kavgayı, polemiği geride bıraktık. İşimize bakacağız. Şehrimizi, memleketimizi kalkındırmak için geççe gündüz çalışacağız. Çanakkale artık küçük değil, büyük projelerle adı anılan bir yer. Köprüsü öyle, Troya’sı öyle… Her türlü adımla hangi belediyemiz olursa olsun yanında olmayı görev biliyoruz. Sayın Bülent Öz başkan ne zaman arasa görüşmeye, imkan dahilinde omuz vermeye gayret ediyoruz. Eski yıllarda büyük işler yapıldı, hizmetler edildi. Altyapısı, üstyapısı Çan’ın toparlanmak üzere işler yapıldı. Bunlara kaldığımız yerden devam etmeyi bir görev biliyoruz. Çan’a bir hastane sözümüz vardı. Temelini beraber atmıştık. Yüzde 65 oranında bitti inşaatı şuan. İnşallah sonbahara kalmadan güzel bir hastaneyi hep beraber açıp orada tedavi imkanı bulacağız. Hastanemizde 35 poliklinik, 140 yatak var. Yani küçük bir hastane değil. Adeta bir il hastanesi gibi olacak” dedi. Turan Çan’da turizmin hareketlenmesi adına çalışmalar yapılacağınız da dile getirdi.  
 
“DAHA TEMİZ HAVALI ÇAN’I HEP BERABER İNŞA EDECEĞİZ”
Termik santraller konusuna değinen Turan, “Bir çok termik kapandı, 18 Mart kapanmadı. Neden? Çünkü özellikle baca sisteminde, temiz havayla ilgili iddiasında büyük bir mesafe alınmıştı. O yüzen kapanmayanlardan bir tanesi Çan’daki santralimiz. Ama ölçümlerini her an takip ediyoruz. Yeni sisteme göre tekrar filtre çalışması yapıldı. İki ay içerisinde yeni sistemdeki filtre de devreye geçecek. Daha temiz havalı Çan’ı hep beraber inşa edeceğiz. Yani hem iş yapacağız, hem de sağlığımızı koruyup kollayacağız” dedi.    
 
Turan konuşmasının sonunda Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos’a tepki gösterdi. Açılışa Turan’ın yanı sıra Çan belediye Başkanı Bülent Öz, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Belde belediye başkanları, muhtarlar, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, açılıştan sonra vatandaşlarla ve esnafla da bir araya geldi.
 
Ersan KÜÇÜKKURU