Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lapseki ilçe örgütü 23 Şubat’ta yapılacak il kongresinde mevcut başkan İsmet Güneşhan’ı desteklediğini açıkladı.
 
Önümüzdeki Pazar (2 Şubat) günü merkez ilçe kongresini yapmaya hazırlanan CHP Çanakkale teşkilatında, 23 Şubat 2020 tarihinde yapılacak olan il başkanlığı seçimlerine yönelik bir destek açıklaması Lapseki ilçe örgütünden geldi. CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç düzenlediği basın toplantısında, il kongresinden mevcut il başkanı İsmet Güneşhan ve yönetimini destekleyeceklerini ilan etti.
 
CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, seçim takviminin açıklanması ardından hem delege seçimleri hem kongrelerin başladığını anımsatarak, “Bu süreç öncesinde dokuz ilin katılımıyla Bursa’da yapılan bölge toplantısında kadın kollarımız ve ilçe sekreterimizle beraber yer aldık. Burada şöyle bir eğilim ortaya çıktı; genel merkezimizin tavsiyesi başarılı olmuş il, ilçe, belde yönetimleriyle önümüzdeki kongre sürecinde mümkün mertebe aynı adaylarla, eğer birden çok aday çıkarsa da bu adaylar birbiriyle anlaşmak suretiyle kongrelere gidilmesi yönünde oldu. Partimizde bir süreç yakalandı.. 24 Haziran’da da İstanbul’un kazanılmasıyla bu yükseliş daha da çok alevlendi. Yani bir nevi iktidar yürüyüşüne dönüştü. Genel merkezimiz de kavga etmeden, anlaşarak, kimseyi ötelemeden, kimseyi dışarıda bırakmadan birleştirici bir yönetim yapılsın dedi. Yani enerjimizi içe, birbirimizle yarışmaya harcayacağımıza, dışa dönük politikalarımıza harcayalım tavsiyesinde bulunuldu. Bunun birinci nedeni; başarılı olanlar diye belirtti genel merkezimiz. Bu süreci atlattık, seçim takvimiz yayınlandı, kongrelerimiz yaptık, delegelerimizi belirledik. Aynı genel merkezimizin verdiği kıstaslara bizim ilçemiz ve Çanakkale’miz çok uyuyor. Edinilen tecrübelere göre; kavga edildiğinde hem adaylar zarar görüyor, hem de petimiz zarar görüyor. Bursa toplantısında genel merkezi tavsiye ettiği kararları uygulamak istedik. Çanakkale’de 2 Şubat Pazar günü merkez ilçe kongremizi, 23 Şubat’ta da il başkanlığı kongremizi yapacağız. Bursa’daki toplantıda yapılan tavsiyelere baktığımız zaman; Çanakkale merkezde belediye başkanlığını almışız, Ayvacık, Bayramiç, Çan, Gelibolu, Bozcaada ilçelerini almışız, yine Kepez, Küçükkuyu, Çardak, Umurbey ve Kavak beldeleriniz almışız. 34 il genel meclis üyeliğinden 18 tanesini kazanmış ve yerel yönetimi kurmuşuz. Yine kazandığımız belediyelerde de Çanakkale’deki toplam belediye meclis üye sayısının yarısından fazlasını partimiz almış. Yani beldeden başlayıp, Çanakkale’ye kadar başarılı olmuş bir örgüt var. Bu kapsamda genel merkezin tavsiyelerini biz Lapseki olarak uygulama istedik” dedi.   
 
“BAŞARILI OLAN KİM VARSA ONUN YANINDAYIZ”
Kimsenin karşısında olmadıklarını, başarılı kim ise onun yanında olduklarını vurgulayan Başkan Genç, konuşmasının ardından yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “CHP’de 30 Eylül 2019 tarihinde seçim takvimi ve kongreler süreci başlamıştır. Çanakkale’deki ilçelerimizde büyük bir coşku içerisinde kongrelerimiz yapılmıştır. 2 Şubat Pazar günü merkez ilçe kongremizi de yaparak ilçe kongrelerimiz tamamlanacaktır. Partimiz 31 Mart yerel seçimleri ile Türkiye genelinde yükselişe geçerek iktidar olma yolunda hızla ilerlemektedir. Çanakkale'de de yerel seçimlerde büyük bir atak yaparak tarihinde ilk defa 34 üyeli il genel meclisinde 18 üye çıkartarak birinci parti olup yerel meclisi kurmuştur. Bununla birlikte Çanakkale merkez başta olmak üzere 11 belediye başkanlığı kazanılmıştır. Bu başarı tüm Çanakkale örgütümüzündür. Emeği geçen herkese teşekkürler ederim. Bizler Lapseki teşkilatı olarak başarılı olan kim varsa onun yanındayız. Bu; il başkanı, ilçe başkanları, belediye başkanları ve yönetimleri fark etmez, hepsinin destekçisiyiz. Bu nedenle 23 Şubat 2020 tarihinde yapılacak olan il başkanlığı seçimlerinde mevcut il başkanımız İsmet Güneşhan ve yönetimini destekliyoruz.”
 
Gülçin AKIN