Çanakkale Valiliği’nin önünde konuyla ilgili açıklama yapan Demokrasi Platformu üyeleri, Küçükkuyu beldesinde bulunan vatandaşların sağlık hizmetlerinden belli gün ve saatleri yararlanabildikleri için mağdur olduklarını söyledi. Çalışma saatlerinin 24 saate çıkarılmasını ve hafta sonları da hizmet vermesini isteyen platform üyeleri adına Fikret Çolakoğulları açıklamada bulundu. Çolakoğulları, “Demokrasi Platformlarını oluşturan kurumlar olarak Küçükkuyu halkımızın yaşadığı sağlık sorunlarına dem vurmak ve taleplerimizi iletmek için buradayız. Bilindiği gibi Küçükkuyu Ayvacık ilçesine bağlı bir belde. Sağlık ocakları dışında Ayvacık Devlet Hastanesi’ne bağlı bir birim var. Bu birimde bir, iki doktor arkadaşın dışında bize gerekli sağlık hizmeti verecek ekipmanlar yok ve saat 17.00’da kapanıyor, Cumartesi-Pazar günleri de hizmet vermiyor” dedi.
 
“3 BİN 860 İMZA AYNI ZAMANDA KÜÇÜKKUYU SEÇMENİNİN YARISIDIR”
“Biz Küçükkuyu halkı olarak, Küçükkuyu Demokrasi Platformlarını oluşturan kurumlar olarak bu hastanenin biriminin 7/24 hizmet verebilecek ve acil hizmeti verecek şekilde düzenlenmesini, geliştirilmesini talep ediyoruz” diyen Çolakoğulları, “Toplamış olduğumuz Küçükkuyu’daki 3 bin 860 imzayla birlikte, bu 3 bin 860 imza aynı zamanda Küçükkuyu seçmeninin yarısıdır. Bu imzalarla birlikte sağlık sorunlarımızın çözülmesi, bu çözüm için adım atılması amacıyla buradayız. Biraz önce Ayvacık Kaymakamlığı’na verdik dilekçemizi. Şimdi de Çanakkale Valiliği’ne vereceğiz. Daha sonrada İl Sağlık Müdürlüğü’ne vererek, bu etkinliğimizi bitireceğiz. Talebimizin bu sorunun bir an önce giderilerek, Küçükkuyu halkının sağlık sorunlarının çözülmesini istiyoruz” dedi.
 
“HAFTA SONUNDA DA SAĞLIK HİZMETİNE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR”
Demokrasi Platformu’nun vermiş olduğu dilekçede ise şu ifadeler yer aldı: “Ayvacık-Küçükkuyu Beldemizdeki sağlık kurumlarında hafta içi 08-17.00 saatleri arasında sağlık hizmeti verilmektedir. Bu saatler dışında ve hafta sonları (cumartesi-Pazar) hizmet alınmamaktadır. Bu durum yöre halkını mağdur etmekte olup mesai saatleri dışında ve hafta sonunda da sağlık hizmetine ihtiyaç duyulmaktadır.
Bölgede yaşayan halk tam gün (7 gün-24 saat) sağlık hizmeti talep etmektedir. Vatandaşların taleplerini içeren dilekçeler yazımız ekinde yer almaktadır. Küçükkuyu beldemizde tam gün (7 gün-24 saat) acil sağlık hizmeti verilmesi hususunda gereğini müsaadelerinize arz ederiz.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN