Ergün, “Zamanında hobi olarak başladığım bu alan üzerinde çalışarak, peşinden koşarak buraya geldim” diyerek, günümüz müziği hakkında de değerlendirmelerde bulundu.
 
Aranjör ve DJ Güneş Ergün, Aspova ile çıkardıkları parça ‘Bilemedim’ müzik sektöründe yerini sağlamlaştırdı. “Aspova ile birlikte ‘Bilemedim’ parçasını çıkarttım. Önümüzdeki dönem de hem o tarz benzer parçalar ve farklı parça projeleri olarak çalışmalara devam ediyorum” diyen Ergün, “Daha önceden projelerim yabancı parça odaklıydı ama 2017’den beri daha farklı bakıyorum. Önceleri Avrupa sound’ları üzerine çalıştım, yabancı müzik üzerine odaklanan biriydim. Ama 2017’den sonra ilk Türkçe yaptığım parça Kenan Doğulu’ydu. Onunla giriş yapmış oldum Türkçe müziğe. Ondan beri de kafamda hem Avrupa sound’ları hem de Türk sound’larını birleştirerek parçalar yapma fikri oluştu. Daha önceden bunu yapabileceğimi düşünmüyordum ama Kenan Doğulu ile birlikte bunu yapabileceğimi gördüm ve projelerime bu şekilde devam ediyorum. Tabi İngilizce odaklı parçalarım da devam ediyor ama şu anda enerjimi hem kendi insanımın dinleyebileceği hem global trendin hem de Türk ezgilerinin birleştiği işlere harcıyorum” diye anlattı.
 
“YENİ TÜRLER KEŞFEDİLİYOR”
Ergün, “Teknoloji geliştiği için herkes telefonundan tüm müzik türlerine ulaşabiliyor. Önceden CD ve kasetlerden dinlenenler şimdi telefonun içinde, üstelik tüm arşiv şeklinde. Herkes her şeyi dinleyebildiği için tüketim artıyor ve türler artık bir birine girmiş durumda. Eskiden ayırabileceğimiz türler, rock, pop, rap, gibi artık yanına yeni türler keşfediliyor. Ben de takip edemiyorum artık. Bir şey tanımlamak da zorlaşıyor bugünler de. Ama bence kötü bir şey değil, keyifli bir şey” diyerek düşüncelerini paylaştı.
 
“DİNLEYİCİNİN ELİNDE OLAN BİR PİYASA”
“Özellikle üreten kişiler adına her zaman daha iyi yapma adına bir motivasyon oluyor. Beklenen bir şey yapmak tabi ki zor, her zaman yeni bir şey üretmek zor” diyen Ergün, “Bunlar kolay değil ama bence üretici için onu canlı tutan bir şey. Zaten dinleyicinin elinde olan bir piyasa bu. Dinleyici ne isterse onu yapmak zorundayız gibi bir noktaya geliyor çünkü teknoloji bağımlısı bir piyasa olduğu için, tamamen her şey dijitale döndü ve bu doğal olarak da üreten kişiyi etkilemek zorunda. Bu dinleyicin istediği şeyi vermezsek, dinleyici dinlemez ve yaptığım müziği dinleyiciye ulaştıramazsam o zaman beni bilemezler. Her iki tarafın da birbirini destekleyeceği bir piyasa haline geldi. Ben dinleyiciyi mutlu edip onların isteklerini yapabileceğim hem de kendimi de zorlayıp farklı şeyler üretmeye çalışacağım, dinleyici de yeni şeyler keşfedecek” ifadelerini kullandı.
 
“MAKSİMUM İKİ YIL İÇERİSİNDE SOUND’LAR DEĞİŞİYOR”
Güneş Ergün, “Herkesin elinde her müziği dinleme imkanı var şu an. Bu da herkesin zevkleri de daha genişliyor. Eskiden rap kültürü daha yer altında olan, ana akım olarak tanımlayamayacağınız bir şeydi. Global müziğin etkisi ile Türk sanatçılar da biraz bunun cesaretini alıp, globalde yapılan müzikleri burada yapmaya başladılar. Şu an 13-14 yaşından başlıyor hedef kitle, yeni nesle yönelik müzik yapılırken. Telefonun gençlerin eline düşme yaşı çok daha erken olduğu için hedef kitle onlar aslında. 13-20 yaş arasında gençler en fazla yöneten gençler. Doğal olarak onların isteklerine yönelik hızlıca değişen bir piyasa oluyor. Maksimum iki yıl içerisinde sound’lar değişiyor. Bazen çok tepede olan sanatçılar altı ay içerisinde yok oluyor. Gençlerin de sabrı yok, hızlıca yönlendiriliyor ve tüketiliyor. Tüketim bazlı bir sektör haline geldi. Dediğim gibi, herkesin elinde olan bir şey, gün içerisinde yüzlerce şarkı dinleyebildiğiniz bir sektör haline geldi” şeklinde konuştu.
 
YENİ ŞARKILAR YOLDA!
2020 yılındaki projelerinden bahseden Ergün, “Biraz daha dans ve yaz hedeflediğim parçalar üzerinde çalışıyorum. Ritim olarak dans edebileceği parçalar üzerinde. Biraz daha öncesinde başka bir proje var. Eski bir parçanın tekrar düzenlenmesi olacak ya da biraz daha slow diyebileceğimiz ama sound’ların hiphopa benzediği ama vokallerin daha modern olduğu bir proje var. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde onu çıkarmayı hedefliyorum” dedi.
 
Gülçin AKIN