Müzik dünyasında ‘Haydar Haydar’ şarkısı ile kendisini duyuran Can Gox, ‘Anadolu Blues‘ olarak tanımladığı müzik türü ile sahne almaya devam ediyor. ‘Ah Be Ah’ ve ‘Ömrümü Berbat Etme’ besteleri ile yepyeni şarkıları dinleyiciler ile buluşturan Can Gox, “Uzun zamandır konserlerin yoğun temposundan dolayı besteyle buluşmayı ertelemiştik. Bestelerle şimdi yanlarına geldik. Biz şarkıları dinleyenlere hediye ediyoruz. Beğenirlerse mutlu oluruz. Beğenmezlerse canları sağ olsun, yeni şarkı yaparız. Ama şimdi iki tane güzel bestemiz var” açıklamasında bulundu.
 
“YENİ BİR ŞİİR OLUŞTURDUK”
Şarkı ile ilgili bilgi veren Can Gox, “Ömer Hayyam’ın şiirlerinden küçük kesitler atarak yeni bir şiir oluşturduk. Şarkının sözlerini o şekilde oluşturduk. Bu iki şarkı ile tekrar dinleyenlerle birlikte olacağız. Şu anda dinleyenlerin sayısı yüksek, beğenildiğini düşünüyoruz. Biz de bu durumdan mutluyuz” dedi.
 
“NEŞET ERTAŞ’IN İNSANLIĞINDAN BİRAZ BULAŞSAYDI, DÜNYA BU HALDE OLMAZDI”
Can Gox, şu anda müzik piyasası içerisinde şarkıların kendini duyurmasının zorlaştığını söyleyerek, “Alternatif ve bizim alanımızda, kendi kulvarımızda, kendi duruşumuzda çok büyük bir debelenmemiz yok ama piyasa şartları dünya çapında zorlaştı çünkü teknoloji geliştikçe seçenekler artıyor, iyi veya kötü. Kimseyi yermek istemem ama bu sefer şans oranı düşüyor. Şarkının dinlenme oranı kalabalık arasından sıyrılıp kendini gösterme oranı düşüyor. Bazen hak etmeyen taraflar yükselirken, hak eden taraflar geride kalabiliyor. Çok tuhaf bir döngü içerisindeyiz ama tabi ki her zaman saygılı olmak zorundayız. Dünya her zaman doğru kararı verecektir. Anlık moda olan şarkılar farklı senelerce dinlenen şarkılar farklı. Şimdi Cem Karaca, Neşet Ertaş bunları unutabilmek veya tekrar dinlememek mümkün mü? Bizim de amacımız onlara bir selam gönderebilmek. Onların yolundan ve duruşlarıyla hatta onların insanlıklarından bize bulaşsın diye uğraşıyoruz. Her zaman söylerim Neşet Ertaş’ın insanlığından biraz bulaşsaydı, dünya bu halde olmazdı” ifadelerini kullandı.
 
“EN ZOR İŞ HAYATTA İNSAN OLABİLMEK”
“Sanatçı tarafını bir köşeye bırakıp önce insan olabilmekle ilgili bir derdimiz olduğunu söylüyorum” diyen Gox, “Eğer insan olamazsak hiçbir şeyi başaramayız. Siyasetten hoşlanmam, politika yapmam çünkü en zor iş hayatta insan olabilmek. Eğer ucundan bulaşmışsanız iyiliğe, gönlünüz de açıksa bu şarkıları oradan süzerek söylemek en doğru ve dürüst duruş. Bundan da hiç vazgeçmeyeceğimi beni tanıyanlar bilirler” diye konuştu.
 
“YAZA DOĞRU ÇOK FARKLI YENİ BİR ŞARKI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM”
Can Gox, sene içerisinde yapacakları projelerden bahsederek, şunları söyledi: “Şimdi İngilizce bir şarkı gelecek 1 ay sonra. Festivaller var önümüzde, öğrenci dostlarımız ile buluşacağız. O zamanı çok özlüyoruz. Havalar ısındıktan sonra muhteşem oluyor konserler. Zaten konser alanlarımızda konserlerimiz devam ediyor. Elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Yaza doğru çok farklı yeni bir şarkı yapmayı düşünüyorum. Beste dediler, besteyi yaptık. Şimdi biraz da enerjik bir şarkı yapmayı düşünüyorum.”
 
Gülçin AKIN