Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi tarafından kent genelinde yapımı devam eden proje ve yatırımları yerinde incelemek amacı ile gerçekleştirdiği teknik inceleme gezilerine devam ediyor.
 
Başkan Gökhan teknik inceleme gezileri kapsamında son olarak Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı – Koleksiyon Bahçesi, Halk Bakkal projeleri ile ve yapımı büyük ölçüde tamamlanmış olan Teknik Hizmetler Kampüsü'nde incelemelerde bulundu.  Başkan Gökhan ilk olarak Barbaros Mahallesi Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu Caddesi üzerinde bulunan boş alana yapılması planlanan Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı – Koleksiyon Bahçesi projesine ilişkin incelemelerde bulundu. Teknik ekip eşliğinde alanda incelemelerde bulunan Başkan Gökhan, proje detayları hakkında bilgi aldı.
 
Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı-Koleksiyon Bahçesi ile ilgili belediyeden yapılan bilgilendirmede; “Barbaros Mahallesi Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu Caddesi Şekerpınar 8. Sokakta inşa edilecek olan Toplam 3547,91 m2'lik alana sahip Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı - Koleksiyon Bahçesi 1289,70 m2 çim alan, 959,21 m2 yürüyüş yolları ve 1299 m2 üretim alanından oluşmaktadır. İçerisinde ıtırdan lavantaya, ıhlamurdan Bayramiç beyazına kadar bölgemizde yetiştirilmeye elverişli 23 çeşit aromatik ve tıbbi bitki kullanılacaktır. Koleksiyon Bahçesi olarak kullanılacak bu parkta Esenler bölgesinde yapılması planlanan Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı – Üretim Alanı'ndaki bitkilerden de elde edilen ürünlerin sergilendiği tanıtım ve satış ofisi de bulunmaktadır” denildi.
 
Teknik inceleme gezisine devam eden Başkan Gökhan'ın bir sonraki durağı, Halk Bahçesi içerisinde bulunan eski TEMA Vakfı binası oldu. Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesi'nin yeni dönem projeleri içinde yer alan kooperatifçilik faaliyetleri kapsamında üretilecek olan ürünlerin satışa sunulacağı ‘Halk Bakkal’ ofisi olarak kullanılacak binada yapılacak düzenlemeler ve yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi aldı.
 
TEKNİK HİZMETLER KAMPÜSÜ
Başka Gökhan ayrıca yapımı büyük ölçüde tamamlanan Teknik Hizmetler Kampüsü binasını gezdi. Teknik ekip ve yüklenici firma eşliğinde gerçekleşen inceleme gezisinde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gökhan, binanın son durumu hakkında da bilgi aldı. Teknik Hizmetler Kampüsü ile ilgili belediyeden yapılan teknik bilgilendirmede; “Arazinin üst kısmında toplam alanı: 3.965m2 olan ‘Çakab’ alanı bağımsız girişi olacak şekilde teslim alınmış ve kullanıma başlanmıştır. Arazinin alt kısmında toplam alanı: 6.805 m2 olan ‘Temizlik İşleri Kampüs Alanı’ ve toplam alanı: 10.002 m2 olan ‘Makine İkmal Kampüs’ alanı büyük oranda tamamlanmış olup, makine ikmal kampüs alanında içerisinde; atölyeler, depo alanları, dinlenme odaları, ıslak hacimler, soyunma odaları ve idari personel alanlarının olduğu toplam 1.773 m2 kapalı inşaat alanına sahip 2 katlı idari binaya ait ince işler devam etmektedir. Yine alan içerisinde toplam kapalı alanı 1.512 m2 olan depolama alanında kapılar takılmış ve kullanıma hazır hale getirilmiştir. Bu depo binası içesinde ‘Destek Hizmetleri’, ‘Fen İşleri’, ‘Su ve Kanalizasyon’ müdürlüklerine ait asma katlı depo alanları, 3 araçlık kapalı araç otoparkı ve 2 araçlık kapalı araç yıkama alanları bulunmaktadır. Makine İkmal açık alanında; toplam 16 araçlık açık araç otopark alanı ve 10 araçlık idari personel otopark alanı inşaatı tamamlanmıştır. Temizlik İşleri Kampüs Alanı içerisinde; ıslak hacimleri, soyunma odaları, lokal ve dinlenme odaları ile idari personel odalarının olduğu toplam kapalı alanı 480,08 m2 olan 2 katlı idari binanın kazan dairesi inşaatı dışında kullanıma hazır bulunmaktadır.  Şu anda inşaat alanında açık alanda tesviye çalışmaları devam etmektedir.  Binanın 3 ay içerisinde ince işleri ile birlikte tamamlanması planlanmıştır.”
 


Kaynak: Haber Merkezi