Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası arasında, inşaat malzemeleri Meslek Komiteleri arasında Akredistasyon Kıyaslama çalışmaları gerçekleştirildi.
 
ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Akreditasyon Kıyaslama çalışmasında; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emre Alp, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Tennioğlu ve Ersin Kahraman, Edirne TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Komite temsilcisi Aydoğan Akıncı, ÇTSO 8 no’lu İnşaat Malzemeleri Meslek Komite Başkanı Kaan Şavlı, Başkan Yardımcısı Gökhan Dönmez, Komite ve Meclis Üyeleri Burak Kunt ve Mehmet Emin Şevik, Komite Üyesi Levent Çidem, Edirne TSO 5 no’lu İnşaat Malzemeleri Meslek Komite Başkanı Erkan Salcı, Komite ve Meclis Üyeleri Güven Duvan, Serdar Yalçıner, Komite Üyeleri Haldun Yalçındağ, Selçuk Döşlü, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal ve Edirne TSO Genel Sekreteri Nevzat Taşkın, ÇTSO Proje Uzmanı ve Meslek Komite temsilcisi Gökhan Doğru, Edirne TSO AB Dış İlişkiler Sorumlusu ve Meslek Komite temsilcisi Güliz Elif Yardımcı ile Edirne TSO Vize İşlemleri Sorumlusu Ebru Sedefçi hazır bulundu.
 
“İNŞAAT MALZEMELERİ SEKTÖRÜNDE SORUNLARIMIZ ORTAK”
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile gerçekleştirilen inşaat malzemeleri Akreditasyon Kıyaslama faaliyeti hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile birçok sektörde olduğu gibi ortak sorunlara sahibiz. Kıyaslama çalışmamızda bu ortak sorunlar için üretilen alternatif çözümleri masaya yatırdık. İnşaat Malzemeleri Meslek Komitesi çalışmalarında biz neyi daha iyi yapıyoruz? Edirne TSO neyi daha iyi yapıyor? Üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirmek için 2019 yılında hangi kararları aldık, hangi lobicilik faaliyetlerini gerçekleştirdik bunları görüştük. Bürokrasi ve Bankalar iki tarafında ortak sorunlarında ilk sırada. Kamu ’da yatırımların durması, kur artışı, inşaat sektörünü ve dolaylı olarak birçok sektörü durdurdu. Kıyaslama çalışması için Odamıza gelen Edirne TSO heyetine, ziyaretleri ve Kıyaslama çalışması kapsamında sağladıkları katkılar için teşekkür ediyorum” dedi.
 
“ODALARA SİYASETİ SOKMAMALIYIZ”
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’na misafirperverlikleri ve destekleri için teşekkür ediyorum. İnşaat Malzemeleri Meslek Komitesi temsilcileriyle Kıyaslama çalışmamız son derece faydalı geçti. İki şehrin benzer sorunları var. Odalarımıza siyaseti sokmamalı, ancak Odalarımızın lobicilik gücünü ticari faaliyetlerimizin önünü açması ve bürokrasiyi ortadan kaldırmak için bir aracı olarak kullanmalıyız” açıklamasında bulundu. Kıyaslama çalışması günün anısına hediyeler verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle tamamlandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi