TUREB Yönetim Kurulu Üyesi Adem Biçer’in de katıldığı eğitim gezilerinde hem yeni mezun öğrenciler hem de yeni bölgede çalışmak isteyen rehberler sınavlara katılım gösteriyor.
 
TUREB tarafından yapılan eğitim gezilerinde birçok bölge gezilerek, buradaki yeni mezun öğrencilere ve mevcut rehberlere eğitim ve sınav uygulaması gerçekleştiriliyor. Yaptıkları bu uygulama hakkında bilgi veren TUREB Yönetim Kurulu Üyesi Adem Biçer, “Turist Rehberliği Meslek Kanunu hükümleri gereği Türkiye Turist Rehberleri Birliği olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı gözetiminde Türkiye Uygulamalı Eğitim Gezileri düzenlenmektedir. Turist rehberi olabilmek için yerine getirilmesi zorunlu şartlardan biri de Türkiye Uygulamalı Eğitim Gezilerine katılarak sonunda yapılan sınavda başarılı olmaktır. Bu kapsamda üniversitelerin Turist Rehberliği bölümlerinden mezun olan öğrencilere ve mevcut rehber olup da bölge ekletmek isteyenlere yönelik planlı bir şekilde eğitim gezileri düzenlemekteyiz. TUREB olarak nitelikli rehberler yetiştirmek temel gayemiz bu nedenle her bölgede azami hassasiyetle yakından ilgileniyor ve güzergâh üzerinde bulunan müze, ören yerleri sorumluları ile iletişime geçerek en güncel bilgileri sunmaya çalışıyoruz. Ülke turizminin hedeflenen seviyelere ulaşmasında turist rehberlerinin yadsınamaz bir katkısı vardır. Memleketimizi iyi bir rehber ile gezen bir turist kesinlikle tekrar gelmek isteyecek ve eşine dostuna tavsiye edecektir” ifadelerini kullandı.
 
“ÇANAKKALE BÖLGESİ TÜRKİYE TURİZMİNDE ÇOK ÖZEL VE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”
“2020 Ocak - Şubat dönemi için çeşitli bölgeler talep eden toplamda bin 100 kişiye Türkiye'nin önde gelen rol model olmuş turist rehberleri eşliğinde İstanbul ile başlayıp Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde Trabzon'da son bulacak olan 38 günlük, uzun soluklu, dolu dolu bir eğitim programı başlatılmıştır” diyen Biçer, “Bunların ilk 250 tanesi ile Marmara Bölgesi programlarını gerçekleştirdik. Çanakkale Bölgesinde ise hem TUREB Yönetim Kurulu Üyesi olduğum için gözlemci hem de bölge rehberi olduğum için bizzat turlarda en çok ziyaret edilen Troya, Troya Müzesi,Arkeo-köy Deniz Müzesi, Aynalı Çarşı, Gelibolu Tarihi Alanı, Assos, Adatepe zeytinyağı müzesi gibi önemli noktalar başta olmak üzere Çanakkale'mizin tarihi, kültürel, arkeolojik, doğal ve turistik değerleri hakkında bilgilendirmeler yaptık. Çanakkale bölgesi Türkiye turizminde çok özel ve önemli bir yere sahiptir. Biz de müstakbel meslektaşlarımıza Çanakkale'nin turizm yatırımları, potansiyeli ve geleceği hakkında bilgiler paylaştık ve ümit ediyorum ki bu eğitimde yer alan katılımcıların bir kısmı sonraki yıllarda bölgemizde mesleğini icra edecekler. Ayrıca Çanakkale bölgesi programımızda bizlere destek olan Troya Müzesi Müdürümüz Rıdvan Gölcük’e, Deniz Müzesi Komutanlığımıza ve Tarihi Alan Başkanımız İsmail Kaşdemir’e çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN